Voorzitter van de Heerhugowaard Cityrun Robert Wondaal.
Voorzitter van de Heerhugowaard Cityrun Robert Wondaal. (Foto: Theo Annes)

Hazen en bunnies tijdens Heerhugowaard Cityrun

HEERHUGOWAARD - De JCI (juniorkamer) Heerhugowaard en de vrijwilligers van de zesde editie van de Heerhugowaard Cityrun By Night 2020 zijn aan het hollen om de paaseditie van hét hardloopevenement voor Heerhugowaard tot een groot spektakel te maken. Ook dit jaar weer kunnen beginnende en gevorderde hardlopers van alle leeftijden meedoen aan deze bijzondere 'by night'. Voor kinderen is het 10 april extra feest, zij mogen dwars door winkelcentrum Middenwaard heen rennen zonder aangesproken te worden door hun ouders. De inschrijving is van start, treuzel niet en schrijf je in.

De voorzitter van de Cityrun commissie van de JCI Heerhugowaard is Robert Wondaal: "Het evenement groeit ieder jaar en wordt steeds vaker vergeleken met de 'Damloop by Night', ook al zijn we natuurlijk wel een stukje kleiner. Het feest tijdens én na de run met zowel deelnemers als toeschouwers wordt ieder jaar groter. Dit jaar gaan we helemaal groots uitpakken en gaan weer een groot bedrag ophalen voor het goede doel. We hebben dit jaar gekozen voor Stichting KanZ. Het zou fantastisch zijn als we hen kunnen helpen bij de aanschaf van belangrijk meubilair voor het logeerhuis dat zij dit jaar willen realiseren voor kinderen met een beperking in gemeente Heerhugowaard.

De 6e editie van de Heerhugowaard Cityrun heeft meerdere afstanden waarvoor kan worden ingeschreven. Kinderen kunnen meedoen met 600 meter of 1 kilometer. Wij sporen ook juffen en meesters van basisscholen aan om zich in te schrijven met hun klas, net als trainers van sportteams!

Volwassenen kunnen gaan voor 5,5 kilometer of kiezen voor de volle 10 kilometer: de meest populaire afstand voor echte de echte fanatieke hardloper. Ook kunnen bedrijven zich inschrijven voor de Businessrun. Leuk om het eens sportief op te nemen tegen je concullega's.

Nieuw parcours

"Er is een nieuw parcours uitgezet met nog meer extraatjes, paasgadgets en feestverlichting", vertelt Wondaal enthousiast. "De horeca en de bewoners werken weer toe naar een groot feest. De route loopt dit jaar ook door het rosarium, wat natuurlijk een leuk effect geeft. Tussen het Stadshart en het Coolplein, - waar de start en finish is - is ook van alles te doen en na afloop kunnen deelnemers en toeschouwers doorfeesten op het 'Blarenbal'- the place to be van de run. Daar kan het nog wel eens erg laat worden!"

Paaseditie

Dit jaar is er gekozen voor een speciale paaseditie. Verkleden moet niet, maar is natuurlijk wel ontzettend leuk. Sterker nog, diegene met de beste outfit valt in de prijzen. Wondaal ziet het voor zich. "Hoe leuk is het om met duizenden - hazen en bunnies - de finish te halen!" Voorafgaand aan de Kidsrun wordt ook bij de start een ware paaseierenjacht gehouden.

Cityrun app

Wondaal: "De run is dit jaar nog professioneler van opzet. Deelnemers en toeschouwers blijven op de hoogte via de app van onze partner MyLaps. Via deze app blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes, is het mogelijk om updates te plaatsen op Social Media en kan men je sportprestatie live volgen. Na de run is de gelopen tijd en uitslag direct zichtbaar, met natuurlijk de actiefoto bij de finish.

Treuzel dus niet en meld jezelf, je collega's, je klas of je vrienden aan en start met trainen. Inschrijven kan via Heerhugowaard Cityrun by Night 2020 Volg Heerhugowaard Cityrun By Night ook op Facebook.

Over Stichting KanZ

Zoals bij elk evenement van JCI Heerhugowaard heeft de Rabobank Heerhugowaard Cityrun by Night tot doel geld in te zamelen voor goede doelen. Dit jaar is dat Stichting KanZ Heerhugowaard. De JCI gaat helpen bij het realiseren een logeerhuis voor kinderen met een (meervoudige) beperking in Heerhugowaard de Noord.

Stichting KanZ (Stichting KanZ) is een kleine en lokale zorgaanbieder die zich inzet voor kansen binnen onderwijs en zorg voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Dit doen ze door - binnen een Samen naar School klas - onderwijs en zorg te bieden in een reguliere basisschool waardoor kinderen met én zonder beperking met elkaar kunnen leren en spelen.

Naast onderwijs en ontwikkeling richt KanZ zich ook op zorg buiten de schoolsituatie om. Dit doen ze door het aanbieden van vakantieopvang en straks óók met het verzorgen van logeeropvang in het KanZzzz logeerhuis. Stichting KanZ bestaat dit jaar 5 jaar. Dit is ook het moment waarop ze de deuren van het KanZzzz logeerhuis willen openen. Het logeerhuis moet een fijne en vertrouwde plek gaan bieden aan thuiswonende kinderen en jongvolwassenen met een (meervoudige) beperking. Zo kunnen ze er even tussen uit en krijgen ze de zorg en aandacht die ze verdienen. en wordt het thuisfront even ontzorgd. De bijdrage en inzet van de Rabobank Heerhugowaard Cityrun by Night 2020 maakt het mogelijk dat deze droom werkelijkheid wordt.

Patricia Smagge
Meer berichten