Wie bezorgt dit meisje uit Oost-Europa een mooie vakantie in Nederland?
Wie bezorgt dit meisje uit Oost-Europa een mooie vakantie in Nederland? ((Foto: Archief))

Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders

REGIO - Wie eens een keer écht iets goed wil doen, bijvoorbeeld voor een kind dat het moeilijk heeft, kan zich aanmelden als vakantieouder bij Pax Kinderhulp. Geef een kind een fijne vakantie en uzelf ongetwijfeld een rijker gevoel.

Veel kinderen leven in gebroken gezinnen of tehuizen en zijn vaak op zichzelf aangewezen. Juist deze kinderen hebben het nodig om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn en op verhaal te komen. Zo ervaren zij dat het ook anders kan en groeit hun vertrouwen in een betere toekomst. Het gaat om kinderen van vijf tot veertien jaar. Zij blijven met Pasen twee weken en/of in de zomer twee of drie weken. Zo kan er een hechte band ontstaan en een tweede thuis voor de kinderen.

Vakantieouders staan er zeker niet alleen voor; medewerkers van Pax Kinderhulp begeleiden de kinderen tijdens de reis en hebben regelmatig overleg met de vakantieouders over datgene wat het kind nodig heeft. Ook bekijken ze welk kind in welk gastgezin het best past. Daarnaast geven zij ondersteuning aan vakantieouders, zij zijn hiervoor tijdens deze vakanties 24 uur per dag bereikbaar. Het gaat dit jaar om de paasvakantie van 4 tot en met 17 april en de zomervakantie van 18 tot en met 30 juli of 7 augustus.

Meer weten of aanmelden als vakantieouder? Stuur dan een mailtje. Meer informatie over het gastouderprogramma van Pax Kinderhulp is hier te vinden.

Patricia Smagge
Meer berichten