(Foto: Aangeleverd)

Verzetsmuseum Junior komt naar de bieb

HEERHUGOWAARD - Het Verzetmuseum Junior komt in de voorjaarsvakantie naar de bibliotheek, met een voorstelling over kinderen in de Tweede Wereldoorlog. In een trailer van bijna elf meter gaat het Amsterdamse museum, met de verhalen van Eva, Jan, Nelly en Henk, langs bij de bibliotheken in Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare en Heerhugowaard Centrum, voor een boeiende geschiedenisles voor de jeugd van negen tot en met twaalf jaar.

In de trailer ga je terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen ga je, aan de hand van een opdrachtenboekje, op zoek naar voorwerpen, foto's, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdek je de waargebeurde oorlogsverhalen van vier leeftijdsgenootjes: de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin. Op een leerzame en waardevolle manier ontdek je wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praat je met andere kinderen over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen. Er is begeleiding aanwezig in de trailer.

Inschrijven

Bezoek aan de trailer is gratis, maar aanmelden op tijdschema is noodzakelijk. Dat kan via de online agenda. Bezoek van de tentoonstelling duurt ongeveer een uur. Je kunt inschrijven voor de volgende tijdsblokken: 10.00-11.00 uur, 11.15-12.15 uur, 13.00-14.00 uur, 14.15-15.15 uur en 15.30-16.30 uur. De trailer van Verzetsmuseum Junior staat in de voorjaarsvakantie tweemaal bij Bibliotheek Heerhugowaard Centrum, te weten donderdag 20 en vrijdag 21 februari.

Kijk hier voor meer info.

Patricia Smagge
Meer berichten