Het Jambo-koor verzorgt een bijzondere muzikale bijdrage.
Het Jambo-koor verzorgt een bijzondere muzikale bijdrage. ((Foto: Aangeleverd))

Samen stamppot eten voor Tanzania

OBDAM - Stichting Step One organiseert zondag 1 maart een spectaculaire stamppotmaaltijd voor het goede doel in het Obdamse dorpshuis De Brink. Het populaire Jambo-koor omlijst de avond muzikaal met prachtige Afrikaanse liederen. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan kansarme kinderen in Tanzania.

Na een indrukwekkende reis door Tanzania besloot een vijftal betrokken Noord-Hollanders om de Stichting Step One op te richten, met als belangrijkste doel geld inzamelen voor de verbetering van het onderwijs voor kinderen en jongeren in het Afrikaanse land. Sinds 2012 gaat de stichting elk jaar naar Tanzania om projecten die ze steunt te bezoeken. Eén van de oprichters was Ellard Kootker, de Heerhugowaarder die in 2014 op slechts 29-jarige leeftijd overleed tijdens een voetbaltraining bij Victoria O in Obdam. De stamppotmaaltijd in De Brink wordt mede georganiseerd om Kootker te eren. Chef Erik Goorman zet zijn beste beentje voor om een verrukkelijke maaltijd klaar te maken.

Aanmelden

Mee-eten? Wacht niet te lang met reserveren. De kosten bedragen €15,- voor iedereen vanaf twaalf jaar. Ben je jonger, dan betaal je een tientje. Opgeven kan tot en met 26 februari. Dat kan op twee manieren: maak het bedrag over op bankrekeningnummer NL69 RABO 0111 168 961 ten name van Stichting Step One, onder vermelding van het aantal deelnemers en uw telefoonnummer. Of doe het geld samen met een briefje met daarop naam, telefoonnummer, mailadres, aantal deelnemers en eventueel het aantal deelnemers jonger dan twaalf jaar in de brievenbus van de pastorie van de Sint Victorkerk, naast De Brink.

De zaal gaat zondag 1 maart open om 17.00 uur; de maaltijd begint een half uurtje later. Bij ontvangst krijgen bezoekers een kopje thee of koffie. Bel voor meer info 06-11275654 of 06-15680987.

Patricia Smagge
Meer berichten