Uiteraard gingen alle echtparen ook even met elkaar op de foto.
Uiteraard gingen alle echtparen ook even met elkaar op de foto. ((Foto: Theo Annes))

Huwelijksjubilarissen in het zonnetje gezet

KOGGENLAND - Maar liefst 38 Koggenlandse echtparen werden vrijdag 7 februari in het zonnetje gezet. Het afgelopen half jaar vierden deze echtparen alle hun vijftigjarig huwelijksjubileum, reden voor de gemeente om ze uit te nodigen voor een heerlijke lunch op het gemeentehuis.

Burgemeester Jan Franx van Koggenland nam de jubilarissen in zijn openingswoord mee terug naar het jaar 1969, het jaar waarin al deze bruidsparen getrouwd zijn. 1969, het jaar van de eerste man op de maan. Het jaar van de invoering van de eurocheque en van de btw. Het jaar dat Nederland het Eurovisie Songfestival won. Niet iedereen had toen nog een eigen televisie, dus buurtgenoten keken met elkaar naar Floris en Swiebertje, op het adres in de straat waar wél een televisie was. Een feest der herkenning voor alle aanwezigen.

Daarna was het tijd om met elkaar te genieten van een lunch. Aanwezigen gingen met elkaar in gesprek: over hun trouwdag, over het jaar 1969, over vroeger en nu. Na de lunch kregen alle bruidsparen een bloemetje. Met een gevulde maag en een tevreden gezicht ging iedereen weer naar huis.

Patricia Smagge
Meer berichten