Op de woonzorglocaties van DPRS vonden ontruimingsoefeningen plaats.
Op de woonzorglocaties van DPRS vonden ontruimingsoefeningen plaats. ((Foto: Aangeleverd))

Pluim voor evacuatie bij Pieter Raat Stichting Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Zorgaanbieder De Pieter Raat Stichting (DPRS) blikt terug op een zeer geslaagde 'Week van de brandveiligheid', die plaatsvond van 3 tot en met 7 februari op haar drie locaties De Raatstede, Hugo-Waard en het Arboretum. DPRS organiseerde op eigen initiatief de themaweek, omdat zij het belangrijk vindt dat haar medewerkers hun kennis en kunde over brandveiligheid op niveau houden. De organisatie heeft immers dagelijks een zeer kwetsbare doelgroep (ouderen) in huis.

Tijdens de Week van de brandveiligheid konden medewerkers en cliënten door middel van verschillende activiteiten en workshops hun kennis opfrissen over procedures en handelingen in noodsituaties. Zo vonden er op beide woonzorglocaties van DPRS, De Raatstede en Hugo-Waard, ontruimingsoefeningen en reanimatietrainingen plaats. Ook was er een speciale veiligheidsbingo voor cliënten (georganiseerd door het Rode Kruis), verschillende informatiekramen van onder meer Brandweer Heerhugowaard en konden medewerkers deelnemen aan een speciaal ingerichte escaperoom om op 'speelse wijze' hun kennis over brandveiligheid te testen en te verbeteren. Zelfs de leerlingen Facilitair van het Horizon College Heerhugowaard werden bij de week betrokken, zij organiseerden diverse leuke spellen en veiligheidsactiviteiten in het Atrium van De Raatstede.

Goed voorbereid

Manager Wonen Adriaan Dorenbos van DPRS blikt tevreden terug op de week: "Het is goed om te zien dat onze medewerkers de brandveiligheid zeer serieus nemen, nagenoeg alle workshops zaten ook vol.'' Verder ontving de organisatie een pluim van de toeziende brandweer voor het verloop van de ontruiming-/evacuatiesoefeningen. Dorenbos: "Natuurlijk hopen wij nooit in actie te hoeven komen, maar na deze week weten wij in ieder geval als organisatie goed voorbereid te zijn.''

Patricia Smagge
Meer berichten