In de Waarderhout worden nieuwe bomen geplant.
In de Waarderhout worden nieuwe bomen geplant. ((Foto: Roel de Jong))

Bijna achtduizend nieuwe bomen voor de Waarderhout

HEERHUGOWAARD - Staatsbosbeheer start komende week met de herplant van 7.800 bomen in de Waarderhout. De nieuwe bomen vervangen populieren die in hun eindfase zijn gekomen en zieke essen, getroffen door essentaksterfte. Deze bomen zijn ruim twee jaar geleden gekapt. Voor 15 maart staan de nieuwe bomen in de grond.

Gevarieerd en toekomstbestendig

De herplant vindt in een aantal bosvakken plaats. Hier komt een gevarieerd en aantrekkelijk bos met eik, linde, iep, zoete kers, hazelaar, meidoorn, els, populier, esdoorn, witte abeel en diverse struiksoorten. Deze variatie aan bomen vergroot de biodiversiteit in de Waarderhout en kunnen de gevolgen van klimaatverandering beter opvangen.

Werkzaamheden

De jonge bomen worden voor de start van het broedseizoen geplant. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de bosvakken. Bezoekers kunnen op de paden af en toe aanvoer van plantgoed en machines tegenkomen. We vragen begrip voor eventuele overlast. Het werk is op 15 maart klaar.

Kijk voor meer informatie op de Boswachtersblog of Facebook. Bij vragen of opmerkingen, mail naar Staatsbosbeheer. De herplant van de vakken waar de zieke essen stonden, worden gefinancierd door Shell

Patricia Smagge
Meer berichten