Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen neemt de rompertjes van Kiwanis dankbaar in ontvangst.
Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen neemt de rompertjes van Kiwanis dankbaar in ontvangst. ((Foto: Aangeleverd))

Kiwanis-Westfriesland doneert twaalfhonderd rompertjes aan Stichting Babyspullen

HEERHUGOWAARD - Al meer dan twintig jaar houdt Kiwanis-Westfriesland elke november een verkoopactie om geld in te zamelen voor een goed doel. Ook in november was dit weer het geval. De goede doelen die Kiwanis-Westfriesland ondersteunt, zetten zich uitsluitend in voor kinderen in nood of kinderen die opgroeien in kansarme situaties. Dit jaar viel de keuze op Stichting Babyspullen Heerhugowaard. Van het geld dat werd ingezameld kocht Kiwanis-Westfriesland twaalfhonderd rompertjes voor in de babystartpakketten die Stichting Babyspullen maakt en verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

"In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes", aldus oprichtster Marjolijn Hermus. "Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start."

Verkoopactie

Kiwanis-Westfriesland is een serviceclub die onderdeel uitmaakt van een wereldwijde organisatie die zich inzet voor kinderen in nood of kinderen die opgroeien in kansarme situaties. Een serviceclub is een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld inzamelen om goede doelen mee te ondersteunen. Elk jaar in november verkopen de mensen achter Kiwanis-Westfriesland prachtige cyclamen die ze gesponsord krijgen van zaadbedrijven in Enkhuizen. Voor de verkoop bezoeken ze bejaardentehuizen, gaan ze langs de deuren voor huis-aan-huisverkoop en organiseren ze verenigingsavonden. Alle 15 clubleden doen dit volledig belangeloos, waardoor de volledige opbrengst naar het goede doel gaat. Dit keer was dat Stichting Babyspullen.

Blije kindjes

Van het geld dat de mensen van Kiwanis-Westfriesland inzamelden, kochten ze twaalfhonderd rompertjes voor in de babystartpakketten van Stichting Babyspullen. Deze rompertjes van goede kwaliteit komen goed van pas, aangezien ze niet in de pakketten mogen ontbreken. Marjolijn daarover: "Voor het samenstellen van onze babystartpakketten zijn we volledig afhankelijk van donaties. Het is elke keer weer afwachten of we van alle kledingstukken voldoende hebben om de pakketten te vullen. Daarom zijn we ontzettend blij met deze grote hoeveelheid rompertjes! Zo kunnen we weer heel veel kindjes blij maken en een goede start geven."

Stichting Babyspullen

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat één op vier kinderen. Jaarlijks gaat het om 29.000 baby's die in armoede worden geboren. Dat zijn vijftig baby's per dag. Stichting Babyspullen helpt! Deze organisatie verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. In 2019 zijn op die manier 5.131 pakketten door het hele land verspreid. In 2020 zullen dit naar verwachting 5.500 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 290 vrijwilligers.

Kijk hier voor meer informatie.

Patricia Smagge
Meer berichten