Slechtziende jongen kijkt op iPad.
Slechtziende jongen kijkt op iPad. ((Foto: Rob Gieling))

Alles over lezen met een visuele beperking bij Koninklijke Visio

HEERHUGOWAARD - Voor slechtziende en blinde mensen is het tegenwoordig makkelijker dan vroeger om te blijven lezen. Uit onderzoek blijkt echter dat veel (oudere) mensen met beperkt zicht veel problemen ervaren bij het lezen. En het er dan vaak maar bij laten. Visio Heerhugowaard en de Oogvereniging Noord-Holland houden daarom vrijdag 28 februari van 11.30 tot 12.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst over lezen met een visuele beperking. Kom vrijblijvend langs. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig.

Marcel van Baar, voorlichter van de Oogvereniging Noord-Holland en professionals van Visio gaan deze dag onder meer in op aangepast lezen met verschillende hulpmiddelen. Denk aan loepen, loepbrillen en beeldschermloepen. Ook komen allerlei alternatieve leesvormen aan bod: van grootletter-, gesproken en brailleboeken tot uw eigen virtuele leesmap/boekenplank en streaming. Praat aansluitend op de themabijeenkomst in Heerhugowaard na in het Oogcafé dat om 13.15 uur de deuren opent in Heerhugowaard. Dan is ook Margriet Nooteboom van Stichting Senia is die dag te gast. Zij vertelt dan meer over lezen en hoe je een leesclub kunt beginnen. Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluisterclubs.

De Koninklijke Visio is te vinden aan de Gildestraat 3 in Heerhugowaard. Toegang is gratis en geheel vrijblijvend. Koffie en thee staan klaar. Meer weten? Bel 088-5859000 of stuur een mailtje.

Patricia Smagge
Meer berichten