Megan in het Pieter van den Hoogenband-bad in
Megan in het Pieter van den Hoogenband-bad in ((Foto: Aangeleverd))

Waardse Megan Snoek duikt water in voor Unicef

HEERHUGOWAARD - Annette Valent, wethouder sport & recreatie van de gemeente Heerhugowaard, geeft zaterdag 22 februari om 13.00 uur het startschot geven van de zwemmarathon die de tienjarige Megan Snoek onderneemt voor Unicef Nederland. "Ik ga zwemmen voor Unicef omdat ik het belangrijk vind dat ieder kind een net zo een onbezorgd leven kan hebben zoals ik en de meeste kinderen in Nederland. Het geld dat ik bijeen zwem gaat in zijn geheel naar het goede doel."

Megan wil maatschappelijk haar steentje bijdragen en daarom zet ze haar sport in om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen, zodat kinderen die het niet zo goed hebben een beter leven kunnen krijgen. "Willen jullie mij helpen? Via mijn website kunnen jullie doneren. Of kom zaterdag 22 februari langs in zwembad WaarderGolf en lever daar je lege flessen in, koop iets bij het kraampje of doe een donatie. Alleen aanmoedigen kan natuurlijk ook!"

In de hal van de Waardergolf zal een kraampje staan waar spulletjes gekocht kunnen worden. Alles is zelfgemaakt en de opbrengst gaat geheel naar Unicef. Heerhugowaard Sport heeft een baan beschikbaar gesteld om deze actie te kunnen voltooien. Megan gaat proberen om honderd banen te zwemmen (wat neerkomt op vijf kilometer) voor Unicef. De zwemmarathon is van 13.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 4 april, tijdens de SwimCup in Den Haag, gaat Megan het opgehaalde bedrag in de vorm van een cheque overhandigen aan haar grote idool en voorbeeld, Ranomi Kromowidjojo. De zwemkampioene is ambassadeur van Unicef Nederland

Patricia Smagge
Meer berichten