Prins Carnaval 2020 en zijn gevolg.
Prins Carnaval 2020 en zijn gevolg. ((Foto: Aangeleverd))

Carnaval met Groen-Zwarte Reigers in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Carnavalsvereniging de Groen-Zwarte Reigers luidt vrijdag 21 februari het carnavalsfeest in Heerhugowaard in. Die avond is er van 19.30 tot 21.30 uur een frisfeest voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. Hun ouders en anderen zijn daarna van harte welkom in de Leutbunker (bar-café Het Waertje aan het Raadhuisplein).

Zaterdag 22 februari van 14.00 tot 16.00 uur is er feest voor de kinderen tot en met groep 6. Ouders mogen nu wel meekomen. Wie is dit jaar het mooist verkleed? Laat je bijvoorbeeld inspireren door het thema van het feest voor de volwassenen die avond: Superhelden. Marcel Kramer draait vanaf 21.00 uur de fijnste plaatjes. Zondag 23 februari begint om 19.00 uur de gezellige avond waar de aanwezigen hun geweldige karaokekunsten kunnen laten horen. Geen thema, maar verkleed komen wordt wel erg gewaardeerd. Maandagavond 24 februari barst het feest om 20.00 uur los met de hilarische playbackshow. Voor het evenement van dinsdag 25 februari hebben de Groen-Zwarte Reigers hun conditie al het hele jaar op peil gehouden: de (bijna Olympische) Reiger Spelen gaan dan weer los. Woensdag 26 februari wordt Carnaval 2020 afgesloten met een rustig avondje om een beetje bij te komen van alle festiviteiten. Onder het genot van een harinkje (af wat anders) kan men dan de foto's en video's van dit carnavaljaar bekijken.

Elf jaar geleden besloten twee carnavalsverenigingen uit Heerhugowaard om samen verder te gaan. De Waertse Reigers en de Groen-Zwarte Hijsers fuseerden tot de Groen-Zwarte Reigers. Jaarlijks organiseren en vieren zij samen het carnavalsfeest, met evenementen in het Waertje, sociale uitjes naar verschillende verzorgingshuizen en feesten voor mensen met een beperking, ook tijdens de carnaval zelf.

Meer info op Facebook.

Patricia Smagge
Meer berichten