Ondernemer Monique Ravenstijn.
Ondernemer Monique Ravenstijn. ((Foto: Aangeleverd))

Vier Internationale Vrouwendag mee in Heerhugowaardse bieb

HEERHUGOWAARD - De Werkgroep Vrouwenactiviteiten Heerhugowaard en de bibliotheek organiseren voor het vierde jaar samen een aantrekkelijk programma om Internationale Vrouwendag te vieren. Omdat Internationale Vrouwendag dit jaar op een zondag valt zijn we uitgeweken naar vrijdag 6 maart. Het programma bestaat uit twee sprekers, wethouder Annette Valent en Monique Ravenstijn van Jumbo Monique. Ter afsluiting is er een muzikaal programma met Suddenly Years Align. De inloop start om 14.00 uur.

Annette Valent bijt om 14.30 uur het spits af. Zij is sinds mei wethouder in de gemeente Heerhugowaard. Daarvoor is ze dertien jaar raadslid geweest, grotendeels als fractievoorzitter, en zeven jaar commissielid. Al ruim twintig jaar combineert ze de lokale politiek met haar gezin en een fulltimebaan, de laatste jaren als leidinggevende bij het Ministerie van Defensie. Ze vertelt over haar enthousiasme voor de lokale politiek en hoe ze Heerhugowaard samen met andere Heerhugowaarders een beetje mooier wil maken.

Monique Ravenstijn

Om 15.00 uur neem Monique Ravenstijn het stokje over. Groot denken en gewoon doen, dat is Monique in een paar woorden. Ze leeft haar missie waarin ze de wereld mooier achter wil laten dan dat ze haar heeft aangetroffen. Monique is geboren in Medemblik als oudste dochter van een grootgrutter. Monique heeft twee supermarkten, één in Zwaagdijk en één in Heerhugowaard. Ze zet het verkopen van pakken koffie in om via haar bedrijven een platform te creëren voor het ondersteunen en ontwikkelen van duurzame initiatieven en ondernemers. Zo vergroot ze bewustwording van de consument. En die consument zijn we allemaal. Om meer impact te krijgen ontwikkelde ze Jeelink, een filosofie die ondersteund door een stichting, bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor de generaties na ons. Daarnaast schrijf ze boeken om haar visie en missie verder uit te rollen.

Suddenly Years Align

Na de pauze volgt een muzikaal optreden van Suddenly Years Align. De zangeressen Sandra van der Meer en Yvonne Leek zijn beide afgestudeerd aan het conservatorium. Zij hebben elkaar leren kennen in hun toenmalige woonplaats Obdam. In het Brakenkerkje van Obdam geven zij met veel plezier zang- en muzieklessen aan jong en oud.
Naast de muzieklessen treden Sandra en Yvonne met verschillende formaties op door het hele land Voor deze gelegenheid treden Sandra en Yvonne samen op met als thema "Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?". Met begeleiding van piano, gitaar en accordeon brengen zij deze middag mooie Engelse, Franse en Nederlandstalige nummers ten gehore waarin het thema van deze dag verweven is.

Belangstellenden zijn vrijdag 6 maart van 14.00 tot 17.00 uur van harte welkom in de bibliotheek in Heerhugowaard. De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Patricia Smagge
Meer berichten