Lang niet iedereen wordt getest op corona, dus het werkelijke aantal patiënten ligt waarschijnlijk hoger.
Lang niet iedereen wordt getest op corona, dus het werkelijke aantal patiënten ligt waarschijnlijk hoger. ((Foto: Adobestock))

Corona-update: nu zestien Heerhugowaarders met corona

HEERHUGOWAARD - Volgens de meest recente cijfers van het RIVM zijn er op dit moment zestien Heerhugowaarders besmet met het coronavirus. Dat is er een meer dan gisteren, toen er in één klap vijf nieuwe gevallen bijkwamen. Gisteren viel ook de eerste Heerhugowaardse coronadode te betreuren.

In de buurgemeenten gingen de aantallen eveneens omhoog: in Alkmaar zijn nu 24 coronapatiënten (vier meer dan gisteren), in Koggenland ging men van vier naar vijf en in Langedijk bleef het aantal positieve gevallen steken op twaalf. 

Landelijk telde het RIVM tachtig nieuwe sterfgevallen in het afgelopen etmaal, zeventien meer dan een dag eerder. Het totaal aantal sterfgevallen staat nu op 356. In de leeftijdscategorie 80 tot 84 jaar overlijden veruit de meeste patiënten. De jongste persoon die aan Covid-19 bezweek was 55 jaar, de oudste was 97 jaar.

Naast het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnamen is ook in het aantal nieuw vastgestelde besmettingen een stijging zichtbaar. Nam het aantal gisteren nog met 811 toe, de afgelopen 24 uur werden er 852 personen positief op het virus getest. Het totaal aantal bevestigde infecties staat daarmee op 6.412.

Volgens het rijksinstituut is het werkelijke aantal Covid-19-besmettingen hoger dan gemeld. Niet alle besmettingen worden getest.

Patricia Smagge
Meer berichten