Lichtjes in de duisternis, om mensen te laten zien dat je aan ze denkt.
Lichtjes in de duisternis, om mensen te laten zien dat je aan ze denkt. ((Foto: Archief))

Oproep: zet Heerhugowaard in het licht vanavond

HEERHUGOWAARD - Zet u vanavond tussen 20.00 en 21.00 uur ook een kaarsje in de voortuin of op het balkon? "Het is in de eerste plaats bedoeld als eerbetoon aan alle mensen die ondanks deze crisis gewoon doorwerken", aldus initiatiefneemster Mary Raven. "Of het nu de mensen in de supermarkten zijn, de vrachtwagenchauffeurs, het medisch en verzorgend personeel of de bezorgers van de krant." Omdat op al die mensen nu een stevig beroep wordt gedaan wilde Mary iets verzinnen om hen een hart onder de riem te steken.

De actie van de Hoogkarspelse vindt navolging in de hele regio. De organisatie van de jaarlijkse lichtjeswandeling in Obdam deelde het bericht op Facebook en ook de Heerhugowaardse Sylvia Harderwijk roept mensen op om massaal mee te doen, omdat het een mooi gebaar is om te laten zien dat je aan een ander denkt. Tot grote vreugde van de initiatiefneemster, die van mening is dat hoe meer mensen meedoen, hoe beter. "Ik vind dat alleen maar mooier. We doen het niet voor onszelf, maar voor iedereen die geraakt wordt door dit virus."

Mary heeft nog wel een verzoek voor al die mensen die vanavond een lichtje opsteken: "Doe het wel veilig, bijvoorbeeld met een windlichtje, een lantaarn of zet desnoods een omgekeerde glazen pot neer met een waxinelichtje eronder, zodat je in de avondschemering wel het effect van al die lichtjes krijgt."

Meer berichten