De gemeente verzamelde alle corona-informatie op één platform.
De gemeente verzamelde alle corona-informatie op één platform. ((Foto: Rodi Media))

Heerhugowaard lanceert website 'Coronaplein'

HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard heeft woensdag 25 maart de website www.coronapleinheerhugowaard.nl gelanceerd. Omdat ontmoeten buitenshuis op dit moment onmogelijk is, heeft de gemeente deze online ontmoetingsplek opgezet. Ze wil met deze website zoveel mogelijk vraag en aanbod aan elkaar verbinden en nodigt inwoners uit om met iedereen en initiatieven te komen.

Op het Coronaplein vinden inwoners en ondernemers informatie over de landelijke en lokale maatregelen in verband met de uitbraak van het coronavirus. Voor veel vragen wordt niet alleen doorverwezen naar andere lokale, regionale en landelijke bronnen, zoals de rijksoverheid, de belastingdienst en MET welzijnsorganisatie, maar wordt ook informatie gegeven over wat de gemeente zelf aan maatregelen neemt. De website is in ontwikkeling en wordt continue bijgewerkt met informatie van de gemeente en met initiatieven van inwoners en ondernemers.

Burgemeester Bert Blase: "De coronacrisis heeft een enorme invloed op onze manier van leven. Het roept allerlei vragen en ook initiatieven op. Deze website voorziet in toegankelijke informatie, doorverwijzing en we hopen dat we op deze manier mensen met elkaar te kunnen verbinden."

Onder het motto ‘we zorgen voor elkaar’ geeft het Coronaplein ook informatie over lokale hulpinitiatieven, zoals het initiatief van de Bedrijfskring Heerhugowaard om elkaar als bedrijven te helpen. Ook wordt relevante informatie gegeven over maatregelen van halte werk ter ondersteuning van (financieel) kwetsbare gezinnen.

Patricia Smagge
Meer berichten