De tekenen zijn er dat het isoleren van mensen lijkt te helpen het virus zich minder snel te laten verspreiden.
De tekenen zijn er dat het isoleren van mensen lijkt te helpen het virus zich minder snel te laten verspreiden. ((Foto: Pixabay))

Corona-update: drie nieuwe besmettingen in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er in het afgelopen etmaal drie nieuwe coronapatiënten bijgekomen in Heerhugowaard. Het totaal aantal mensen dat het virus onder de leden heeft in onze gemeente komt daarmee op negentien.

Ook in de omringende gemeenten lopen de aantallen verder op. In Alkmaar zijn nu 29 mensen positief bevonden, dat zijn er vijf meer dan gisteren. In Langedijk steeg het aantal coronapatiënten met één naar dertien en in Koggenland kwam er eveneens een positief geval bij; daar hebben nu zes mensen corona.

De afgelopen 24 uur zijn er in het hele land 78 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden ten gevolge van het coronavirus Covid-19. In totaal zijn nu 2.151 patiënten opgenomen in een ziekenhuis. Met de nieuwe RIVM-cijfers komt het aantal sterfgevallen in ons land uit op 434. Gisteren waren dat er nog 356, toen was er een stijging van 80 doden. Het totaal aantal positief geteste patiënten is met 1.019 gestegen naar 7.431. De meeste gemelde patiënten vallen in de leeftijdscategorie 75-79 jaar.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er volgens het instituut mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten volgens het instituut beter te duiden.

Patricia Smagge
Meer berichten