Van der Starre treedt terug als wethouder

HEERHUGOWAARD - Jan van der Starre (69) treedt terug als wethouder van de gemeente Heerhugowaard. Dat heeft hij dinsdag 5 maart meegedeeld aan het college van burgemeester en wethouders. "Het is mijn eigen beslissing. Ik merk dat het wethouderschap meer energie van mij vraagt dan ik momenteel beschikbaar heb."

De fractie van Senioren Heerhugowaard (de partij van Jan van der Starre) gaat op zoek naar een vervanger voor hem in het college. De 69-jarige Van der Starre laat weten wel de ambitie te hebben om terug te keren in de gemeenteraad. Zijn vertrek als wethouder is op vrijdag 24 mei.

Jan van der Starre (69) maakt sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 deel uit van het college van burgemeester en wethouders dat bestaat uit vertegenwoordigers van HOP, Senioren Heerhugowaard, VVD en CDA. Hij zit sinds 2010 in de gemeenteraad van Heerhugowaard.

Vroegtijdige afhakers

Van der Starre is al de derde wethouder die vroegtijdig afhaakt. Carola van 't Schip (HOP) maakte nog vóór haar benoeming bekend zich wegens gezondheidsproblemen terug te trekken. En in februari gaf CDA'er Gido Oude Kotte aan zijn wethouderszetel op te geven; hij wordt volgende maand benoemd tot eerste burger van de gemeente Aalsmeer.

Meer berichten
 

Fotoseries