Red levens, word brandweervrijwilliger!
Red levens, word brandweervrijwilliger! ((Foto: Gerhard Seybert/ AdobeStock))

Waardse brandweer zoekt duikers

HEERHUGOWAARD - De brandweer in Heerhugowaard is op zoek naar brandweerduikers op oproepbasis. Via Facebook worden belangstellenden opgeroepen te reageren. De vacature staat ook op de website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, die verantwoordelijk is voor de brandweerzorg in de regio's Alkmaar, West-Friesland en Kop van Noord-Holland.

Het duikteam is een specialistisch team dat onder meer in actie komt bij waterongevallen in Noord-Holland Noord (tot vijftien meter diepte), waarbij mensen en/of dieren in nood zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voertuig te water, iemand die door het ijs is gezakt of een suïcidaal persoon die het water is ingegaan. Ook wordt op verzoek de politie geholpen. Jaarlijks gaat het in totaal om tientallen acties. In 2018 werd het duikteam uit Heerhugowaard 64 keer ingezet.

Een team dat uitrukt bestaat uit minimaal vier personen: een duiker, een veiligheidsduiker, een duikploegleider en een chauffeur/assistent. Soms wordt het team uitgebreid met een derde duiker of een tweede assistent. Het Waardse duikteam beschikt over een eigen voertuig, met aan boord niet alleen duikapparatuur maar ook een reddingsnet en bodyboard plus vlaggen om de scheepvaart ter plaatse te kunnen waarschuwen. Al onderweg naar de plaats des onheils kan worden vastgesteld hoe diep het water is en waaruit de bodemlaag bestaat.

Het team in Heerhugowaard werkt nauw samen met collegaduikers van korpsen uit de regio. Iedereen die fysiek en mentaal fit is, bereid is om vrije tijd te steken in opleiding en oefening, snel op de brandweerkazerne in Heerhugowaard kan zijn en klaarstaat voor mensen in nood, kan duiker worden bij Brandweer Heerhugowaard. Interesse? Mail postcommandant Stefan Entius via sentius@vrnhn.nl.

(bron: vrnhn.nl)

Meer berichten
 

Fotoseries