Jubilerend bestuur: v.l.nr.: Loes Munster, Carla Wassenaar, Kathy Schuitemaker, Lida Oudhuis, Tiny Oudhuis, Greet Jonker en Ria Koper.
Jubilerend bestuur: v.l.nr.: Loes Munster, Carla Wassenaar, Kathy Schuitemaker, Lida Oudhuis, Tiny Oudhuis, Greet Jonker en Ria Koper. ((Foto: Aangeleverd))

Kruizer Vrouwen Gezelschap jubileert

HEERHUGOWAARD - Wat in 1949 als Katholiek Vrouwen Gilde, afdeling 't Kruis werd opgericht is inmiddels getransformeerd tot het Kruizer Vrouwen Gezelschap. En onder deze naam werd vrijdag 5 april, tijdens een geanimeerd samenzijn van de ruim honderd leden, in Buurthuis De Deel het zeventigjarig bestaan gevierd.

Daar was dus alle aanleiding toe. Want de initialen KVG mogen in die zeventig jaar dan wel onveranderd zijn gebleven, aan de doelstellingen is in z'n algemeenheid niets verloren gegaan. Maar wel mee gegroeid met de tijd. Want het Kruizer Vrouwen Gezelschap biedt jaarlijks inspirerende, leerzame en gevarieerde programma's, afgestemd op haar doelgroep. En staat meer dan ooit open voor de wereld om haar heen. En dat beperkt zich niet alleen tot dichtbij huis. In de wintermaanden komt men eens in de maand met bestuur en leden bijeen. En iedere avond is gekoppeld aan thema's. Niet alleen om de positie van de vrouw onder de aandacht te brengen, maar ook avonden met een maatschappelijke boodschap. De bijeenkomsten leveren in ieder geval een bijdrage aan ontwikkeling en ontspanning. Maar werkt ook bevorderend voor de onderlinge sociale contacten. En dat bleek maar weer eens overduidelijk tijdens de viering van het zeventigjarig bestaan dat financieel mede mogelijk werd gemaakt door de Stichting Nut Heerhugowaard. Een Stichting die cultureel, maatschappelijke en sociale activiteiten een warm hart toe draagt. Ter ere van het jubileum werd in De Deel omstreeks vijf uur 's middags een toast met een glas prosecco uitgebracht. Gevolgd door een smakelijk warm en koud buffet, verzorgd door de familie Kalverboer. Als afwisseling en aansluitend zorgde het zangduo Bassie en Bobo voor de muzikale noot.

Meer berichten
 

Fotoseries