Vlnr. Duco Beltman (Wereldhave), Doris Slegtenhorst (Wereldhave) en wethouder Monique Stam bij de zonnepanelen op het dak van Middenwaard.
Vlnr. Duco Beltman (Wereldhave), Doris Slegtenhorst (Wereldhave) en wethouder Monique Stam bij de zonnepanelen op het dak van Middenwaard. ((Foto: Aangeleverd))

Zonnepanelen Middenwaard officieel in gebruik genomen

HEERHUGOWAARD - Op het dak van winkelcentrum Middenwaard hebben wethouder Monique Stam van gemeente Heerhugowaard en Business Unit Manager Doris Slegtenhorst van Wereldhave de zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Het winkelcentrum maakt sinds kort gebruik van zonne-energie voor een groot deel van de energiebehoefte en zet hiermee een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid.

Op het winkelcentrum zijn in totaal 1.675 zonnepanelen geplaatst. De installatie zorgt jaarlijks voor circa 450.000 kilowattuur energie, wat gelijk staat aan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 155 Nederlandse huishoudens. "Met deze investering in zonnepanelen bewijst Wereldhave dat het nieuwe Middenwaard een voorbeeldfunctie vervult in de stad", aldus Doris Slegtenhorst, Business Unit Manager bij Wereldhave. "De zonnepanelen dienen het milieu en zorgen daarnaast voor een flinke besparing op de energiekosten van het winkelcentrum."

Het verduurzamen van winkelcentrum Middenwaard is een belangrijk onderdeel in de strategie van eigenaar Wereldhave. Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' heeft Wereldhave zich ten doel gesteld om het energieverbruik in haar winkelcentra te verminderen met dertig procent (ten opzichte van 2013) en meer dan 2.000 megawattuur duurzame energie op te wekken. Beide doelen heeft Wereldhave in 2018 behaald.

Kijk voor meer informatie over duurzaamheid in Middenwaard: www.middenwaard.nl/beetjebeter

Meer berichten
 

Fotoseries