Akita puppy.
Akita puppy. ((Foto: aangeleverd))

Taakgroep Zin organiseert filmavond

HEERHUGOWAARD - In Ontmoetingscentrum De Brink aan de Middenweg 168 te Heerhugowaard wordt vrijdag 14 juni de film Hachi gedraaid.

Het is het waargebeurde verhaal over de vriendschap en onbegrensde trouw van een hond. Tijdens een koude avond vindt een docent een Japanse Akita puppy op een treinstation. Hij neemt de puppy mee naar huis en hij word Hachi genoemd. Zijn vrouw is eerst niet bijster enthousiast maar Hachi mag toch blijven en het gezin raakt verknocht aan de hond. Hond en baas wandelen elke dag samen naar het station en als de baas 's avonds weer aankomt, zit Hachi hem al op te wachten.

Hartaanval

Ook op de dag dat Parker op zijn werk een hartaanval krijgt en niet meer thuiskomt. Hachi is de volgende dag weer precies op tijd terug op zijn vaste plekje op het station om op zijn baas te wachten. Het trouwe dier houdt dit vol tot aan zijn dood, negen jaar later.

De film (2009) is een remake van de Japanse film: Hachiko monogatari uit 1978. In de hoofdrollen Richard Gere en Joan Allen. Regie: Lasse Hallström

De kosten bedragen 5 euro per persoon. De film begint om 19.45 uur. Vanaf 19.15 uur worden bezoekers ontvangen met een kopje koffie of thee. Na afloop is er nog gelegenheid om over de film na te praten.

Aanmelden is mogelijk bij: Teun Giezen: t.giezen@quicknet.nl; tel.nr. : 072-5713097 of Sylvia Dijkstra: syldijkstra@kpnmail.nl

Meer berichten
 

Fotoseries