Werk van de Waardse kunstenaar Anne Hoogland.
Werk van de Waardse kunstenaar Anne Hoogland. ((Foto: Aangeleverd))

Waardse kunstenaar exposeert

GROOTSCHERMER - Vakfotograaf en glaskunstenaar Anne Hoogland uit Heerhugowaard exposeert in de maand juni met zijn bijzondere fotografie en glasfusionobjecten in de Dorpskerk van Grootschermer. Tot en met zondag 30 juni is de tentoonstelling iedere zaterdag en zondag te zien van 11.00 tot 17.00 uur.

De fotografische afbeeldingen van Anne Hoogland zijn meestal geinspireerd door de natuur en ook zijn stads- en zeegezichten roepen een aparte verbeelding op. De glasfusion objecten van Anne ontstaan door het snijden van speciaal fusionglas en het samenstellen van kleurrijke composities met heldere glassoorten en gedeeltelijk en geheel lichtdoorlatend glas. Aangevuld met speciaal glas voor een regenboogeffect of aangepast fusion-glas waar speciale high-tech edelmetaal coatingen opgedampt worden voor honderden kleurreflecties. Daarna versmelten de lagen fusion-glas zich in de glasoven tot een geheel nieuwe kleurrijke glasfusie creatie van één laag.

De glaskunst varieert van schalen tot staande- en wandobjecten. Door te spelen met verschillende lichtinvallen hebben de objecten een heel eigen dynamiek waardoor de kleuren 'tot leven' komen en er bijzondere 2D en 3D glasobjecten ontstaan.

Kijk ook eens op www-ah-art.nl

Meer berichten
 

Fotoseries