Burgemeester Bert Blase (l) feliciteert Nico Klaver met zijn kersverse Koninklijke onderscheiding; mevrouw Klaver kijkt trots toe.
Burgemeester Bert Blase (l) feliciteert Nico Klaver met zijn kersverse Koninklijke onderscheiding; mevrouw Klaver kijkt trots toe. ((Foto: Aangeleverd))

Nico Klaver onderscheiden

HEERHUGOWAARD - Hij dacht met zijn partner en gezin ergens een gezellig etentje te hebben. Nico Klaver wist dan ook niet wat hem overkwam toen hij gearmd met zijn partner Truus Het Oude Gemaal (voormalig Poldermuseum) binnenstapte en door familie, vrienden en relaties onder een daverend applaus bedolven te worden.

Toen hij burgemeester Bert Blase met ambtsketen om de zaal zag binnenstappen ging bij Klaver toch wel een lichtje branden. Vooral toen Blase zijn lovende bewoorden afsloot met dat het zijn Koninklijke Hoogheid heeft behaagd om Klaver te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Nico kreeg het verdiende lintje wegens zijn grote verdiensten binnen de Heerhugowaardse samenleving. Zo was hij de afgelopen ruim veertig jaar onder meer bestuurslid buiten- en binnenbad DEIKO, bestuurslid schoolbestuur ULO Don Bosco, Technische School de Waerdse Kil, school voor HAVO/Atheneum Han Fortmann en bestuurslid Stichting SMT en Stichting NUT.

Hoewel hij inmiddels in Schagen woont, waar hij zich overigens ook al weer als vrijwilliger verdienstelijk maakt, vond de uitreiking van de onderscheiding in Heerhugowaard plaats. Cor Bos, initiator van deze feestelijke gelegenheid, roemde Klavers maatschappelijke inspanningen, Ton Vestering sprak de kersverse onderscheidene toe en Klavers kleindochter Aranka speelde het Wilhelmus op haar viool.

Meer berichten
 

Fotoseries