Voer zelf gegevens in via de app en help mensen met een beperking beter op weg.
Voer zelf gegevens in via de app en help mensen met een beperking beter op weg. ((Foto: Aangeleverd))

Gemeente zet zich in voor een toegankelijk Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Naast ruim 80 andere gemeenten, sluit de Gemeente Heerhugowaard zich aan bij de landelijke organisatie Ongehinderd.

Door de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden. In de afgelopen periode heeft het keuringsteam van Ongehinderd (gemeentelijke) gebouwen getoetst op toegankelijkheid.

Lancering
Donderdag 11 juli wordt in Heerhugowaard de app Ongehinderd gelanceerd. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De lancering is om 15.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Heerhugowaard, Parelhof 1.

Locaties beoordelen
Wie slecht ter been is, een lichamelijk beperking heeft, blind, slechtziend of doof bent, of enige hinder ondervindt, kan via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn. Zelf kunnen zij ook hun steentje bijdragen door de Ongehinderd App te downloaden en locaties te beoordelen. Kijk voor meer informatie op www.ongehinderd.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries