Nieuw gebouw, naam en logo Huygens College

Algemeen
Het nieuwe logo bij de nieuwe ingang van de school aan de Middenweg.
Het nieuwe logo bij de nieuwe ingang van de school aan de Middenweg. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Voor de leerlingen van de afdelingen vwo, havo en vmbo-tl van het Huygens College Heerhugowaard verandert er in augustus veel. Zij zullen hun intrek nemen in een geheel nieuw gebouw en de naam van de locatie wijzigt. Daarnaast gaat de school in augustus verder onder een nieuw logo.

Het nieuwe gebouw is verrezen op het schoolterrein van de huidige locatie Bergmolen. Het officiële adres van het nieuwe gebouw wordt Middenweg 68. Om deze reden zal de naam van de locatie Bergmolen vanaf augustus wijzigen in locatie Middenweg.

Driehoeken

De naamswijziging vormde de aanleiding om het huidige logo tegen het licht te houden. Besloten werd om een nieuw logo te ontwikkelen voor de beide locaties van de school, Middenweg en Umbriëllaan. Inmiddels is het nieuwe logo bekend en ook op de gevel van de nieuwbouw aangebracht. De driehoeken in het nieuwe logo verwijzen naar de diverse afdelingen van de school en naar vader Constantijn en zoon Christiaan Huygens. Deze zeventiende-eeuwse wetenschappers verrichtten baanbrekend werk op het gebied van de wis- en natuurkunde. Daarnaast stonden ze voor een brede opleiding waarbij ook sport en kunsten werden beoefend. Waarden die ook door het Huygens College worden uitgedragen.

De bouw van de nieuwe locatie die in februari 2018 van start ging, is goed verlopen. Vrijdag 7 juni heeft het Friese bedrijf Bouwgroep Dijkstra en Draisma de school opgeleverd. Deze weken worden de afrondende werkzaamheden uitgevoerd en wordt de schoolinventaris verhuisd. Dinsdag 27 augustus zal er voor het eerst les gegeven worden in het nieuwe gebouw.