Schoolmeubilair wordt in de vrachtcontainer geladen.
Schoolmeubilair wordt in de vrachtcontainer geladen. ((Foto: Aangeleverd))

Stichting Miss IQ zendt weer schoolspullen

HEERHUGOWAARD - Na een drukke periode met voorbereidingen zijn acht grote zeecontainers nu op weg naar Curaçao. Het is een zending van Stichting Miss IQ, met materiaal voor diverse scholen op het eiland. Verwacht wordt dat de containers medio augustus op de Antillen arriveren. De voorzitter van de stichting, de Heerhugowaardse Ruth Groenewoud, is daar dan om de ontvangst en verdeling over de scholen in goede banen te leiden.

Het materiaal bestaat niet alleen uit vele les-setjes, maar ook uit digitale schoolborden, computers, schrijf- en tekenmateriaal, kasten, bureaus en meer. Tevens bevat de zending diverse muziekinstrumenten. Eén container is gevuld met zo goed als nieuw sportmateriaal, onder meer voor basketbal, een sport die op het eiland populair is. Dit materiaal gaat naar de koepelorganisatie, die de sport- en gymlessen voor de scholen verzorgt.

De spullen zijn afkomstig van scholen uit het hele land. Niet alleen uit deze regio, zoals van scholen uit Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk, maar ook uit Beerzerveld, Wapenveld, Breda en Noordwijk. Het materiaal is door deze scholen afgeschreven en vervangen door nieuw. Dit afgeschreven materiaal is nog zo goed, dat het een nieuw leven krijgt op Curaçao. De afgelopen maanden hebben vrijwilligers van Stichting Miss IQ heel hard gewerkt om al het materiaal in vrachtwagens bij de scholen op te halen en naar het depot in Alkmaar te brengen. Deze transporten waren mogelijk dankzij sponsoring. Ook de verscheping van de containers naar Curaçao wordt bekostigd door sponsors en donateurs.

Er zijn sinds de oprichting van de stichting (in 2011) al dertig containers verzonden, niet alleen naar Curaçao, maar ook naar Sint Maarten en Aruba.

Meer informatie over Stichting Miss IQ is te vinden op www.stichtingmissiq.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries