Waardse senioren krijgen onder meer een rondleiding door het Fries Museum.
Waardse senioren krijgen onder meer een rondleiding door het Fries Museum. (Foto: Ruben van Vliet Fotografie)

Museum Plus Bus naar Fries Museum

HEERHUGOWAARD - Met de Museum Plus Bus, een initiatief van veertien musea, krijgen senioren de kans om naar het museum te gaan. De Museum Plus Bus rijdt dankzij de BankGiro Loterij en Gouden Dagen Heerhugowaard donderdag 5 september van De Raatstede naar het Fries Museum in Leeuwarden en weer terug. In Leeuwarden krijgen senioren toegang tot het museum, ze worden gastvrij ontvangen, krijgen een rondleiding en een lunch. Waardse senioren kunnen woensdag 21 augustus van 10.00 tot 12.00 uur maximaal twee kaartjes per persoon kopen voor dit uitstapje bij De Raatstede aan de Dolomiet 2 in Heerhugowaard. Een kaartje kost € 8,50 per stuk.

Het Fries Museum biedt voor ieder wat wils. Bezoekers ontdekken de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water en de zoektocht naar de plek van Friesland in de wereld. Ook liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen er hun hart ophalen, met de ambachtelijke motorblokken van Éric Van Hove en meer. In het Fries Verzetsmuseum, onderdeel van het Fries Museum, ontmoeten museumbezoekers de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Kortom, er is van alles te zien en te beleven!

Programma
Deelnemers verzamelen 5 september om 09.00 bij De Raatstede aan de Dolomiet 2 in Heerhugowaard. De bus vertrekt om 09.15 en bereikt om 11.00 uur Leeuwarden. Na ontvangst met koffie en thee en iets lekkers, krijgen senioren een rondleiding. Na de lunch (rond 13.30 uur hebben deelnemers de gelegenheid zelf rond te kijken. Rond 14.45 uur vertrek de bus uit Leeuwarden, om rond 17.00 uur te arriveren bij De Raatstede. Let op: er is plek voor maximaal tien rollators en één opvouwbare rolstoel.

Over Gouden Dagen
Stichting Gouden Dagen zet zich in voor eenzame ouderen en een betere kwaliteit van leven. Voorzitter Frits Weel: "Dat doen we onder meer door individuele en groepswensen te vervullen. Een bezoek aan het Fries Museum met de Museum Plus Bus is een fantastisch uitje, waarmee we senioren weer een mooie dag bezorgen.''

Meer berichten
 

Fotoseries