Kinderen zijn vaak de dupe van de ruzies tussen hun ouders.
Kinderen zijn vaak de dupe van de ruzies tussen hun ouders. ((Foto: Archief))

Vrijwilligers gezocht voor begeleiding kinderen bij omgangsregeling

REGIO - MEE & de Wering zoekt vrijwilligers in de regio Noord-Holland Noord die kinderen bij een (v)echtscheiding begeleiden tijdens bezoek aan de ouder. De Begeleide omgangsregeling (BOR) moet voorkomen dat contact tussen het kind en de niet-verzorgende ouder blijvend of tijdelijk wordt verbroken. Als vrijwilliger ben je aanwezig tijdens de omgangsregeling van het kind en de niet-verzorgende ouder.

Geschikte vrijwilligers zijn minimaal dertig jaar oud en hebben een sterke affiniteit in het werken/omgaan met kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar. Ze vinden makkelijk aansluiting bij hun belevingswereld, kunnen kinderen stimuleren en motiveren, staan stevig in hun schoenen en zijn in staat zich neutraal en objectief op te stellen. Daarnaast zijn ze in staat om te gaan met weerstand van zowel kinderen als volwassenen. Ze stellen het kind centraal en zijn in staat de veiligheid van het kind te waarborgen. Ze zijn flexibel in hun inzet en kunnen zelfstandig werken en beslissingen nemen. Elke vrijwilliger kan een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. Een auto is een pré, maar geen noodzaak.

MEE & de Wering biedt een training op maat om vrijwilligers goed voor te bereiden. Er zijn regelmatig individuele (begeleidings-)gesprekken met de coördinator. Daarnaast krijgen vrijwilligers een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer van € 0,28 per kilometer. Eens per zes weken is er een vrijwilligersbijeenkomst waarin allerlei BOR-zaken besproken worden.

Meer weten of aanmelden? Bel een van de coördinatoren: Klaas Homsma via 06-18469614 of Mariska Kraakman via 06-28473424. Mailen kan ook, naar bor@meewering.nl. Meer informatie over de Begeleide omgangsregeling en de uitgebreide vacaturetekst is te vinden op www.meewering.nl/bor.

Meer berichten
 

Fotoseries