Sietske Visser in actie op het NK.
Sietske Visser in actie op het NK. ((Foto: Aangeleverd))

Heerhugowaardse Sietske Visser pakt zilver op het NK Handboogschieten

ULVENHOUT - Op het Nederlands kampioenschap handboogschieten heeft de Heerhugowaardse Sietske Visser de zilveren medaille behaald  de Olympische discipline recurve voor dames.

Zaterdag 14 september startte het NK in Ulvenhout, waar 106 deelnemers in diverse disciplines begonnen aan hun kwalificatierondes. De kwalificatie bestond uit 72 pijlen geschoten op 50 en 70 meter afstand, waarbij de hoogste zestien zich plaatsen voor de finalerondes. Met 636 punten plaatste Visser, die internationaal al voor Nederland uitkwam op het Europees kampioenschap in Legnica in 2018 en op het wereldkampioenschap in 2019 in 's Hertogenbosch, zich als tweede voor deze finales. 

De finalerondes bij het handboogschieten worden geschoten volgens het set-systeem, waarbij twee handboogsporters het tegen elkaar opnemen in vijf sets van elk drie pijlen. Een gewonnen set levert twee punten op; de eerste sporter met zes punten gaat door naar de volgende ronde. Met een serie van 6-0, 6-0 en 6-2 won Sietske Visser eenvoudig haar achtste, kwart- en halve finale. Zondag 15 september trof ze Gaby Bayardo in de strijd om het goud. Bayardo, teamgenoot van Visser tijdens de afgelopen wereldkampioenschappen, opende de wedstrijd met 27 om 24. In de tweede set haalde Visser met 24-24 nog een punt terug. In de derde en vierde set nam de wind toe in kracht waardoor de scores meer uiteen gingen lopen en was het voor beide geluk hebben met de wind, waarin het geluk meer aan de zijde van Bayardo lag. Na 5-1 in de derde set moest Sietske de vierde set winnen om een kans te houden in de wedstrijd. Met 29 punten tegen 27 punten liet Bayardo hier geen kans voor. Ze pakte de nationale titel met 7-1 en dus was er zilver voor de Heerhugowaardse.

Sietske Visser is lid van HBS de Waert in Heerhugowaard, de vereniging waar ook NK deelnemers Thomas de Jong, Freek Blinkbhof en Raymond Blink lid van zijn. In de Olympische discipline behaalde Thomas de Jong in zijn eerste senioren NK de zeventiende plaats. Samen met Sietske werd hij zevende in de teamwedstrijd. In de compound discipline behaalde Freek Blinkhof de negende plaats en Raymond Brink de zeventiende. Ook zij werden als team zevende.

Kijk ook eens op www.hbsdewaert.nl. 

Meer berichten
 

Fotoseries