Lekker bewegen!
Lekker bewegen! ((Foto: Aangeleverd))

Nijntje Beweegdiploma voor peuters en kleuters

HEERHUGOWAARD - Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen peuters en kleuters bij SiU Heerhugowaard het Nijntje Beweegdiploma halen. Het Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren.

In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Tijdens de lessen leren kinderen onder begeleiding van hun (groot)ouder en de trainer op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. Goed en gevarieerd bewegen is het belangrijkste hulpmiddel bij de ontwikkeling van de hersenen. Zo draagt het Nijntje Beweegdiploma bij van de gezondheid en het beweegplezier van jonge kinderen.

Meedoen

Het Nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van twee tot en met zes jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt gegeven door speciaal opgeleide trainers. SiU verzorgt de lessen op drie locaties in Heerhugowaard: in sporthal De Draai, in de gymzaal aan de Weegbree en in de turnhal aan de Van Veenweg. Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries: Beweegdiploma 1 voor kinderen van twee tot vier jaar (onderdeel van de (groot)ouder & kind gym) en Beweegdiploma 2 voor kinderen van vier tot zes jaar (onderdeel van de kleutergym). Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het Nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

Meer weten? Kijk op siu-heerhugowaard.nl/beweegdiploma

Meer berichten
 

Fotoseries