Heerhugowaard staat als een rode vlek op de kaart: de gemeente geeft niet snel genoeg antwoord op vragen van burgers.
Heerhugowaard staat als een rode vlek op de kaart: de gemeente geeft niet snel genoeg antwoord op vragen van burgers. ((Foto: Aangeleverd))

Gemeente Heerhugowaard traag met beantwoorden mail

HEERHUGOWAARD - Voor het vijfde jaar op rij heeft Wij Verdienen Beter onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van gemeenten per e-mail. Dit jaar voldeed 86 procent van de gemeenten, waaronder de gemeenten Koggenland en Opmeer, aan de e-mailgedragslijn voor overheden door een eenvoudige vraag binnen twee dagen te beantwoorden. In 2018 was dit slechts 62 procent. Heerhugowaard staat op een lijst met vijftig gemeenten die niet voldeden aan de gedragslijn.

Het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten is voor het vijfde jaar op rij uitgevoerd door Wij Verdienen Beter. Alle 355 gemeenten kregen per e-mail (of indien niet beschikbaar via een webformulier) een eenvoudige vraag voorgelegd. Overeenkomstig de e-mailgedragslijn voor overheden moet deze vraag binnen twee werkdagen beantwoord worden. In totaal veertien procent van de gemeenten, waaronder de gemeente Heerhugowaard, was te laat met het beantwoorden van de vraag. Bij 38 gemeenten moest de vraag na vier weken herhaald worden omdat nog geen antwoord was ontvangen. Van zeven gemeenten werd in het geheel geen antwoord ontvangen op de eerste of de tweede e-mail. In het kader van de privacywetgeving werd getoetst in hoeverre gemeenten onnodig vragen om persoonlijke gegevens (naam, adres, telefoonnummer et cetera); ook hier behoorde Heerhugowaard tot de dertien procent die niet aan de gedragslijn die is opgesteld.

De volledige uitslag van het onderzoek is te vinden op wijverdienenbeter.nl.


 

Meer berichten
 

Fotoseries