Feestelijk startsein Waardse Senioren in Beweging

Algemeen
Zangdocente Vera Rademaekers zingt oud-Hollandse liedjes tijdens de feestelijke aftrap van WISB.
Zangdocente Vera Rademaekers zingt oud-Hollandse liedjes tijdens de feestelijke aftrap van WISB. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Wethouder Annette Valent geeft dinsdag 1 oktober om 11.00 uur het officiële en feestelijke startsein voor Waardse Senioren in Beweging 2019 in de bibliotheek aan de Parelhof 1a. Zangdocente Vera Rademaekers zingt, speelt gitaar en brengt tijdens de opening (oud-) Hollandse liedjes ten gehore, die bijna iedereen kan meezingen. Alle Waardse senioren zijn van harte uitgenodigd om de opening van 11.00 tot 12.00 uur bij te wonen. De toegang is gratis.

Voor de veertiende keer organiseren De Pieter Raat Stichting, Bibliotheek Kennemerwaard, Heerhugowaard Sport NV, Cool kunst en cultuur en Met welzijn dit najaar 'Waardse Senioren in Beweging'. Een drie maanden durend programma boordevol leuke, uitdagende activiteiten voor alle Waardse senioren. Van sportief, creatief en culinair tot muzikaal en educatief. "Een activiteitenprogramma dat maar liefst drie maanden beslaat, verdient een mooie opening'', aldus een woordvoerder van WSIB.

Met koffiecups een ketting maken, een workshop 3D-printen, een verwenmoment bij de kapper en manicure bij het Horizon College, samen koken met Trinitas-leerlingen, fitness voor 60-plussers, een rondleiding door het poldermuseum en apotheek, een optreden van een jazzgezelschap of een fotografenlezing… Zo maar een greep uit het nieuwe activiteitenaanbod van Waardse Senioren in Beweging (WSIB). Het programmaboekje met inschrijfformulier is verkrijgbaar bij de initiatiefnemers, bij het gemeentehuis, de bibliotheek, bij woonzorgcentra De Raatstede, Hugo-Waard (G. Douplantsoen 72), grand café Arboretum (Tamarixplantsoen 2) en online op www.wsib.nl.

Inschrijven voor de activiteiten is verplicht, ook voor de gratis activiteiten. Toegangskaartjes voor de activiteiten zijn online te koop via www.wsib.nl en op werkdagen bij de receptie van De Raatstede, Dolomiet 2.