'Ervaren of niet ervaren, iédereen kan meedoen!'

Algemeen
De techniek ‘acryl pouring’ gebruikte eigenaresse Pauline voor haar zelfgemaakte dienblad.
De techniek ‘acryl pouring’ gebruikte eigenaresse Pauline voor haar zelfgemaakte dienblad. (Foto: Lisette Kreijger)

HEERHUGOWAARD - Pauline's hobbyparadijs wil graag haar klanten informeren over het cursusaanbod van het komende seizoen. "We hebben weer nieuwe dingen bedacht om het voor iedereen leuk te houden", aldus eigenaresse Pauline Essenberg (38). Ze is ter voorbereiding op de komende workshops alvast begonnen is met een nieuwe techniek uit te proberen, genaamd 'acryl pouring' (gieten met acryl). "Een verslavende techniek" noemt ze het, aangezien zij, daarbij geholpen door haar moeder en een ervaren docente, niet meer konden stoppen.

Door Lisette Kreijger

De hele wand vol kleurrijke dienbladen en schilderijtjes is met deze techniek gemaakt. De cursus is te vinden op de nieuwe kalender, die bij de toonbank ligt in de winkel om mee te nemen voor wie langskomt. De versierde roze flamingo in de etalage zal de klanten daarbij vast niet aan de aandacht ontglippen.

Divers

Een divers aanbod aan technieken wordt tijdens de workshops aangeboden. "Boven is een mooie ruimte zodat de cursisten tijdens het werk niet afgeleid worden", vertelt de eigenaresse. "Maar voor mensen die slecht ter been zijn, verplaatsen we graag naar beneden." Regelmatig worden beurzen bezocht door Pauline om zichzelf bij te scholen. Ze geeft de workshops ook regelmatig zelf. Onlangs ging ze naar Engeland, waar zij in een hobbywinkel inspiratie opdeed via het magazine dat ze daar meenam, voor in haar eigen winkel. "Mensen willen graag voorbeelden in de winkel zien van wat ze gaan maken, daardoor komen ze op ideeën", geeft ze aan.

Mixed media

Diverse voorwerpen die verfraaid zijn met allerlei materialen en technieken zijn in de winkel tentoongesteld. Scrapbooken, fimoklei, vilt: een kleine greep uit de mogelijkheden. En, erg populair momenteel: mixed media. "Daarbij gebruiken we verschillende materialen door elkaar. Je kunt dan bijvoorbeeld zelf een notitieboekje maken volgens persoonlijke wensen." De 'stempeljuf' geeft graag instructies (zij verzorgt de giet- en stempelworkshops). Pauline geeft aan dat mensen vooral niet moeten schromen om langs te komen: "Ervaren of niet ervaren, jong en oud is meer dan welkom om met de diverse werkvormen kennis te komen maken tijdens de workshops! Graag wel even aanmelden van tevoren."

Stansen

Tot slot volgt een uitgebreide demonstratie met de machine waarmee gestanst kan worden. "Je doet een stansvorm met papier in de machine, draait het er doorheen en er komt een mooi uitgesneden figuur uit." Ook hierbij kunnen persoonlijke wensen worden aangegeven. Paulines moeder kwam 's middags om versterking te bieden, zoals zij al sinds jaar en dag doet. Samen staan ze de klanten graag te woord en geven geïnteresseerden uitleg over de workshops.

Aanmelden voor een cursus kan via paulineshobbyparadijs@xs4all.nl of 072-5741788. Pauline's Hobbyparadijs is te vinden aan de Middenweg 261a. Leuke actie: klanten krijgen bij besteding van € 5,- een stempeltje op een spaarkaart; een volle kaart levert € 5,- korting op.