Slechtziende man maakt voelschilderij.
Slechtziende man maakt voelschilderij. ((Foto: Aangeleverd))

Informatiemarkt over vrije tijd Koninklijke Visio Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - De Koninklijke Visio en Oogvereniging in Heerhugowaard organiseren vrijdag 11 oktober een informatiemarkt over vrije tijd bij slechtziend- of blindheid, voor iedereen die wil weten wat er mogelijk is op het gebied van reizen, kunst en cultuur, sport, blindentolken bij voetbalwedstrijden of in het theater. Ook worden de mogelijkheden besproken waarop blinden en slechtzienden zelf creatief bezig kunnen zijn. De informatiematiemarkt is van 13.30 tot 16.00 uur bij Visio aan de Gildestraat 3 in Heerhugowaard.

Visio Heerhugowaard en de Oogvereniging hebben de handen ineengeslagen met themabijeenkomsten die belangstellenden informeren over hulpmiddelen in de breedste zin van het woord. Deze vrijetijdsmarkt is daar een mooi voorbeeld van. Op de vrijetijdsmarkt ligt de nadruk op wat mensen met een visuele beperking nog wél kunnen. Visio-medewerkers informeren over de training basisvaardigheden. Daarin leert men strategieën inzetten om creatief bezig te zijn of te blijven. De creaclub van de Oogvereniging en kunstenares Rachel Kuipers laten zien hoe zij dit in de praktijk toepassen. Ga onder het genot van een kopje koffie of thee in gesprek met leden van de Oogvereniging. Zij hebben contacten met allerlei organisaties. Zo krijgen bezoekers van de informatiemarkt een goed beeld van het aanbod.

Toegang is gratis en geheel vrijblijvend. Meer weten? Neem dan contact op met Hilde Vorderman van de afdeling Advies van Visio Heerhugowaard via 088-5859000 of mail naar heerhugowaard@visio.org. Kijk ook eens op www.visio.org.

Meer berichten
 

Fotoseries