Welke jonge Heerhugowaarder wil schrijven over de voorstelling MAMMA MIA?
Welke jonge Heerhugowaarder wil schrijven over de voorstelling MAMMA MIA? ((Foto: AdobeStock))

Jonge Heerhugowaardse recensenten gezocht

REGIO - Middelbare scholieren die altijd al de wens hebben gehad om een theatervoorstelling te recenseren, krijgen hiervoor nu de kans. Royal Promotions is namelijk op zoek naar leerlingen uit Noord-Holland die een theaterrecensie willen (leren) schrijven.

De voorstelling 'MAMMA MIA!' bestaat deze maand één jaar en nog steeds trekt de productie volle zalen. Het eenjarig bestaan van MAMMA MIA! wordt gevierd door middelbare scholieren uit heel het land (dus ook uit Noord-Holland) de kans te bieden om deze productie te komen recenseren.

Workshop

Bij de voorstelling van zondagmiddag 27 oktober in het Beatrix Theater in Utrecht maken twaalf 'recensenten in spe' (uit elke provincie één) deel uit van het publiek. De op motivatie geselecteerde middelbare scholieren worden niet in het diepe gegooid. Per provincie wordt één deelnemer uitgekozen. En zij krijgen allemaal voorafgaande aan de voorstelling een workshop recenseren van recensent Arno Gelder, die al vele jaren voor het Algemeen Dagblad voorstellingen becommentarieert. Hij zal hen de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. De workshop is om 11.00 uur, de voorstelling begint om 12.00 uur.

Scholieren uit het middelbaar onderwijs die zich willen inschrijven om MAMMA MIA! te recenseren kunnen zich tot en met 16 oktober aanmelden via marco@royalpromotions.nl. Per provincie wordt één scholier gekozen die met begeleider wordt uitgenodigd voor de workshop en de voorstelling.

Meer berichten
 

Fotoseries