Tornado wint Heerhugowaardse handbalderby

(Foto: Adobe Stock)

HEERHUGOWAARD - In een bomvolle sporthal Waardergolf is zaterdagavond 5 oktober de Waardse handbalderby tussen Tornado en KSV gespeeld.

Beide teams hadden de eerste wedstrijd van dit nieuwe zaalseizoen gewonnen en moesten dus al vroeg in het seizoen tegen elkaar. In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd. Na tien minuten was de stand 5-5, waarna KSV een 5-7 voorsprong nam. Het duurde niet lang of Tornado had de achterstand omgebogen naar een 9-7 voorsprong. KSV had moeite om door de verdediging van Tornado heen te komen maar zag toch kans het verschil klein te houden. In de 22e minuut was het nog 10-9, daarna werd Tornado sterker en met drie punten verschil werd de rust bereikt: 15-12.

Aan het begin van de tweede helft ging KSV fel van start en werd het 15-14. Maar tegen het geweld van Cindy Schouten die in de eerste acht minuten viermaal scoorde kon men niet op. De achterstand van vier doelpunten kon niet meer worden ingehaald. De scheidsrechters deelden aan beide ploegen tweeminutenstraffen uit, KSV speelde even met vier speelsters maar Tornado profiteerde daar niet ten volle van. Halverwege de tweede helft, bij een stand 22-18, zag het er voor Tornado goed uit. KSV scoorde wel maar kon niet dichterbij komen. Aan het einde van de wedstrijd werd het spel rommeliger; al vielen er aan beide kanten fraaie doelpunten te bewonderen, het waren de keepsters die een hoofdrol speelden. De eindstand was uiteindelijk 26-21.