Mankes live op de bühne.
Mankes live op de bühne. ((Foto: Kenny Brown))

Mankes presenteert album in Kompleks

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - De Amsterdamse band Mankes presenteert vrijdag 14 juni haar nieuwe album 'Chant' in het café van JC Kompleks aan de Beukenlaan in Heerhugowaard. Om 20.00 uur gaan de deuren openen voor publiek. Toegang is gratis.

Mankes brengt deze avond nummers van het nieuwe album ten gehore. 'Chant' is het vierde album van de in 2013 opgerichte band van Selma Peelen en Johan Visschers. De titel van het album geeft een goede indicatie van het soort muziek dat Mankes maakt: filmisch, hypnotiserend, melancholisch, doorspekt met invloeden uit de folk en de fado, gezongen met heldere stem en een duister rauw randje er omheen. Een avond Mankes is een avond doorbrengen in een gedroomde magische wereld.

Ondanks dat ze op uiteenlopende podia hebben gestaan in zowel binnen- als buitenland, kiest Mankes ervoor hun nieuwe album toch vooral eerst in Heerhugowaard te presenteren. De programmamakers van The Basement – Compleet FM en Heerhugowaard A Life - doen live verslag van de albumpresentatie. The Basement is een lokaal radioprogramma dat een platform wil zijn voor bands met een eigen sound, die minder snel gedraaid worden op grote nationale zenders, en beginnende bands uit de regio.

Meer berichten
 

Fotoseries