Beeldfragment uit de film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.
Beeldfragment uit de film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. ((Foto: Archief))

zomeravondfilms

  Cultuur

Zomeravondfilms

REGIO - 'Geloven in je eigen kracht' is dit jaar het thema van de drie zomeravondfilms in wijksteunpunt De Lindehof aan de Graaf Willemstraat 27 in Hoogwoud. Ze worden aangeboden door de oecumenische werkgroep Midden Westfriesland.

Woensdag 24 juli staat 'Three Billboards outside Ebbing, Missouri' op het programma. Een moeder vecht via drie aanplakborden tegen onrecht bij de oplossing van de verkrachting van en moord op haar dochter, ondanks de tegenwerking van vele kanten. De film werd bekroond met drie Oscars.

In 'The glass castle' (woensdag 31 juli) groeit een jong meisje op in een chaotisch gezin. Haar moeder is een excentrieke artieste, haar vader een alcoholist. Het gezin zwerft als nomaden door het land. De vader moedigt de fantasie van de kinderen aan in de hoop hen af te leiden van hun armoede. Het opgroeiende meisje is echter vastbesloten haar eigen weg naar succes te vinden.

'Darkest Hour' (woensdag 7 augustus) werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Enkele dagen nadat hij premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor de keus: een vredesverdrag afsluiten met nazi-Duitsland of vechten voor idealen en vrijheid. Ondanks weerstand van zijn eigen partij probeert hij de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen. Ook deze film kreeg een Oscar.

De aanvang is steeds 19.30 uur. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten wordt zeer gewaardeerd.

Meer berichten
 

Fotoseries