Dennis Burgers (hier te zien als sergeant Garcia in 'Zorro!') neemt de hoofdrol van Yuri Zhivago op zich in de nieuwe musical van Brassica.
Dennis Burgers (hier te zien als sergeant Garcia in 'Zorro!') neemt de hoofdrol van Yuri Zhivago op zich in de nieuwe musical van Brassica. ((Foto: Danique Conijn))

Vliegende start kaartverkoop 'Doctor Zhivago'

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - De kaartverkoop voor de nieuwe musical 'Doctor Zhivago', die Brassica Musicals in april 2020 op de planken van Cool kunst en cultuur zal brengen, is inmiddels losgebarsten. En hoe! "Al in de eerste 24 uur hebben we zo'n 650 kaarten voor onze voorstellingen verkocht", vertelt Jenny Peters namens de musicalvereniging. "De regisseur heeft nog geen scene gerepeteerd, het script ligt nog bij de vertaler - maar het vertrouwen van het publiek in ons om er weer een geweldige show van te maken, dat is er blijkbaar genoeg! We zijn als club erg trots dat we de afgelopen jaren zo onze reputatie in Heerhugowaard kunnen hebben vestigen dat ook deze relatief onbekende musicaltitel gelijk zo goed verkoopt."

Vooral de kaarten voor de zaterdagavond (18 april) zijn erg hard gegaan, zegt Jenny. "In de zaal is al niet zoveel plaats meer die avond. Ook de vrijdagavond (17 april) en zondagmiddag (19 april) zien al aardig 'donkerpaars' in het boekingssysteem van Cool. Maar laat dat mensen niet afschrikken! Elke plek in dit theater is visueel en akoestisch een goede plek en er zijn nog genoeg kaarten beschikbaar. Voor de allerbeste plekken moet men misschien wat haast maken!"

Rolverdeling

De start van de kaartverkoop volgde kort op de bekendmaking van de rolverdeling voor de nieuwe musical. Dit jaar speelt Dennis Burgers (die het afgelopen seizoen zo glorieus de rol van komische sergeant Garcia neerzette in 'Zorro!') de veel serieuzere titelrol - doctor Yuri Zhivago. Zijn vriendin in het echte leven, Femmy Appelman, speelt zijn loyale vrouw Tonia. Daphne Dekker (die in 'Zorro!' schitterde als Luisa) speelt zijn minnares, de mysterieuze Lara. Daarnaast zijn er veel bekende en nieuwe talenten te bewonderen in de bijrollen en het ensemble van de vijftigkoppige club. Jenny: "Het is een musical waarin héél veel te doen is voor elke speler. We hebben dan ook ontzettend veel zin met zijn allen om na de zomer onze tanden erin te zetten. 'Doctor Zhivago' beleeft zijn Nederlandse première in Cool kunst en cultuur, in onze uitvoering."

Plot

'Doctor Zhivago' vertelt een hartverscheurende liefdesverhaal midden in de onrust van oorlog en revolutie in Rusland, gezien door de ogen van de jonge wees Yuri Zhivago. Hij groeit op in een aristrocratisch milieu, maar hij is ook politiek idealist, arts en dichter en wordt geconfronteerd met de Eerste Wereldoorlog, de communistische revolutie en de burgeroorlog, waarin hij ook nog verscheurd raakt tussen zijn jeugdliefde en vrouw Tonia, en de gepassioneerde Lara Guishar die hij steeds weer tegenkomt. 'Doctor Zhivago' is bekend van het Nobelprijs-winnende boek door Boris Pasternak en de filmklassieker uit 1965 met Omar Shariff en Julie Christie.

"Doctor Zhivago' wordt vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 april 2020 opgevoerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl (zoek op 'Brassica' of 'Zhivago').

Meer berichten
 

Fotoseries