Ank werkt momenteel aan het thema 'Globetrotters'.
Ank werkt momenteel aan het thema 'Globetrotters'. ((Foto: Aangeleverd))

Kunstmarkt in en rond de Kunstkerk

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - De Kunstkerk aan de Stationsweg 53 organiseert zondag 8 september van 11.00 tot 16.30 uur een sfeervolle kunstmarkt. Achter en in de Kunstkerk zijn dertig kramen te vinden met een keur aan beeldende kunst. Alle kunstenaars zijn aanwezig zodat belangstellenden hen alles kunnen vragen over hun werk.

Aanwezig is ook Ank van de Braak. Op de vraag gebruik je de 'voelwaarde' van het materiaal als uitgangspunt, antwoordt ze: "De voelwaarde is geen uitgangspunt, maar ik vind het prettig als je een beeld mag aanraken. Je voelt de lijnen, de huid, textuur. Als ik met een idee rondloop, ga ik 'brainstormen', bedenken wat ik er allemaal mee kan: of er een thema in zit, hoe ik het zou kunnen uitwerken. Meestal heb ik wel een materiaal voor ogen, maar soms zie ik tijdens een strandwandeling dat stuk hout aan de vloedlijn liggen. Of ander voorbeeld: Mijn serie 'Gevangen in traditie' begon met een kopje van gasbeton, dat moest geplaatst worden. Daar loop je dan mee rond, totdat ik in de bosjes een oude velg zag liggen. Deze serie heb ik gecombineerd met oude fietsmaterialen."

Spartelende voetjes

"Ik ben nu bezig met het thema 'globetrotters'. Dit vindt zijn oorsprong in de voetjes van mijn kleinkinderen. Voetjes, spartelend in de lucht, dragers van de eerste stapjes op aarde. Maar ook vluchtelingen die de wereld overgaan op zoek naar een veilige plek, of over kinderen die emigreren naar een ver land, en over pelgrims. Het zijn allemaal globetrotters", aldus Ank van de Braak. Haar werk is uitgebreid te zien op de Kunstmarkt op zondag 8 september.

Voor kinderen is er een workshop sieraden maken. Er zijn verschillende demonstraties. 'Kunstenaar voor een moment', onder dat motto schildert iedere bezoeker een klein stukje kunst op een groot schilderij. Dit wordt om 16.00 uur geveild tegen het hoogste bod.

Kijk voor meer informatie op www.kunstkerkheerhugowaard.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries