Skroiversgroep Veenhuizen verzorgt in het Westfries dialect een optreden in dorpshuis 't Zwaantje.
Skroiversgroep Veenhuizen verzorgt in het Westfries dialect een optreden in dorpshuis 't Zwaantje. ((Foto: Aangeleverd))

Optreden skroiversgroep Veenhuizen

  Cultuur

VEENHUIZEN - Skroiversgroep Veenhuizen verzorgt zondagmiddag 8 september een West-Friese middag in dorpshuis 't Zwaantje aan de Kerkweg 32 in Veenhuizen. De leden vertellen graag in hun eigen dialect waar het optreden over gaat.

"Op zundegmiddeg 8 september kè je van twei tot vier uur in Dorpshuis 't Zwaantje in Veenhuizen (bai de Waard) luistere en koike nei 'n optreden van de Skroiversgroep Veenhuizen, ien van de vier skroiversgroepe van de Stichting Creatief Westfries. Wai weune in verskillende plaase in West-Friesland, maar komme in Veenhuizen bai mekaar, dat zôdoende. Oôze verhale en roime en ok 't werk van de are skroiversgroepe komt te staan in Skroivendevort. Dut is 't kwartaalblad van Creatief Westfries.

We trede altemetteres op met 'Van dut en van dat, van alles wat.' We leze stukkies en roime voor en zinge liedjes en dat allegaar in oôs mooie Westfries. De tekste deervan hewwe we zelf skreven. Oôze stukkies, liedjes en roime benne meist met 'n gloimpie, maar ok welders wat serieuziger. Je hoeve gien intree te betalen. We vrage 'n vraiwillege baidrage an 't end van 't optreden. Mocht je nag meer wete wulle, den kè je belle of maile met Liesbeth Wever: 06-20545944 – liesbeth.wever@outlook.com. Wai gane d'r 'n mooie zundegmiddeg van make en houpe vezelf dat je ok komme!"

Meer berichten
 

Fotoseries