Beeld uit de fototentoonstelling van Kenneth Stamp.
Beeld uit de fototentoonstelling van Kenneth Stamp. ((Foto: www.kennethstamp.com)

Verhalenmiddag in Museumboerderij Hoogwoud

  Cultuur

HOOGWOUD - Museumboerderij Westfrisia organiseert zondag 22 september van 15.30 tot 17.30 uur samen met Vrienden van de Stolp/ Boerderijenstichting Noord-Holland een verhalenmiddag onder leiding van Ineke de Morée. De middag is de afsluitende activiteit bij de fototentoonstelling van Kenneth Stamp, 'Leven, wonen en werken in een Stolp'. Inloop vanaf 15.00 uur.

Vertellers zijn onder anderen Irma Stroet, Netty Zander, Maarten Koning, Ineke de Morée. Bijna allen wonen in een stolp en hebben hun eigen persoonlijke geschiedenis met dit historische gebouw. Ook hebben ze herinneringen aan museumboerderij Westfrisia en vertellen over hoe dit hen heeft geïnspireerd. En wie weet welke verhalen dit oproept bij het publiek… In elk verhaal schuilt immers een kracht die weer andere herinneringen, beelden en ervaringen raakt.

De vertellers vinden het daarom interessant en leuk als (oud) stolpbewoners hun eigen verhaal vertellen over het wonen in en om de stolp, op een erf, in het landschap. Dat kan gaan over de stolp als gebouw, over het leven en werken in een stolp, over de ruimte en uitzichten en natuurlijk over dromen die je hebt voor de toekomst… Iedereen krijgt de ruimte voor zijn eigen verhaal. Kans voor mensen om mee te leven, nieuwsgierig en enthousiast te worden naar de ruimte en mogelijkheden die de stolp ook nu nog steeds te bieden heeft. Kortom: een boeiend en veelbelovend perspectief van de stolp in veranderende tijden.

Luisteren en deelnemen kost € 5,- inclusief koffie of thee. De verhalenmiddag gaat door als er voldoende deelname is. Er is niet al te veel ruimte dus wacht niet te lang met aanmelden via info@museumboerderij westfrisia.nl. De Museumboerderij ligt aan de Koningspade 31 in Hoogwoud.

Meer berichten
 

Fotoseries