De hoofdrol in 'A Children's Act' wordt gespeeld door de Britse actrice Emma Thompson.
De hoofdrol in 'A Children's Act' wordt gespeeld door de Britse actrice Emma Thompson. ((Foto: Archief))

Zin in filmavond met 'A Children's Act'

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Taakgroep Zin in Heerhugowaard organiseert vrijdagavond 27 september een filmvoorstelling in ontmoetingscentrum De Brink aan de Middenweg 168. De film die gedraaid wordt is 'A Children's Act' (2017), naar het gelijknamige boek van Ian McEwan.

De kinderloze kinderrechter Fiona Maye, gespeeld door Emma Thomson, krijgt te maken met een rechtszaak rond de zeventienjarige Adam. Zijn ouders weigeren als Jehova's getuigen een bloedtransfusie die Adam nodig heeft om zijn leven te redden volgens de artsen. Maye zou de rechtszaak kunnen beslissen tussen de volwassenen, maar besluit de minderjarige Adam zelf te horen. En dan botsen de wetten van mens en God met elkaar. Wie beslist eigenlijk over leven en dood? De regie is in handen van Richard Eyre. De film wordt begeleid door klassieke muziek.

Ontvangst vanaf 19.15 uur met koffie en thee; de film zelf begint om 19.45 uur. De kosten zijn € 5,- per persoon. Na afloop is de bar open en kan er worden nagepraat over de film. Graag vooraf aanmelden bij Teun Giezen (t.giezen@quicknet.nl of 072-5713097) of Sylvia Dijkstra (syldijkstra@kpnmail.nl).

Meer berichten
 

Fotoseries