Pareltje van zorg in Heerhugowaard

Lezers-actie
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Pareltje van zorg in Heerhugowaard

Partnerbijdrage dossier

REGIO - Vlakbij station Heerhugowaard staat het pand van Forum II van Viva! Zorggroep. Achter de statige entree schuilt een 'pareltje van zorg'.

"Weinig mensen weten van ons bestaan, terwijl onze zorgverlening zich toch al zo'n zeven jaar op deze locatie bevindt", aldus medewerkster Talitha. "Het is een fijne plek waar 34 mensen wonen die hoog complexe zorg nodig hebben. Cliënten vanaf veertig jaar met een zeer hoge lichamelijke zorgvraag wonen hier in Forum II."

'Welzijn en Zorg' kenmerkt deze zorggroep volgens Talitha. "Onze 45 zorg- & welzijns-medewerkers doen er alles aan om mensen zich thuis te laten voelen. Omringd door alle benodigde zorg, gegeven door vertrouwde mensen in een veilige en comfortabele omgeving. Als in het eigen huis wonen niet meer lukt dan bieden wij een nieuw thuis."

"We werken in kleine teams en zorgen ervoor dat er niet steeds iemand anders zorg verleent, maar dat de cliënt vaste gezichten ziet. Daarmee voorzien we in de behoefte van de cliënt en willen we kwaliteit van zorg op een hoog niveau houden. Daarnaast is participatie van familie belangrijk. Zij weet tenslotte wat iemand fijn vindt, hoe gewoontes zijn en hoe het leven thuis was. We willen uitgaan van wat er nog mogelijk is in plaats van de onmogelijkheden analyseren. Bewoners zijn vrij om te gaan en te staan waar zij willen en bepalen zelf hoe hun dag eruit ziet. Een comfortabele en veilige omgeving waarin ruimte is voor invulling van een eigen woon- en leefstijl."

Werken bij Forum II? Kijk op werkenbij.vivazorggroep.nl of bel 088-9958475 en bespreek de mogelijkheden.