Stichting Present aan de Rozenlaan

  Nieuws
Renée Rademacher is sinds 1 oktober de enthousiaste nieuwe coördinator van stichting Present. (aangeleverde foto)
Renée Rademacher is sinds 1 oktober de enthousiaste nieuwe coördinator van stichting Present. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Al geruimde tijd maakt stichting Present onderdeel uit van Trefpunt Rozenlaan. Binnenkort verhuist ze naar een andere locatie: Dolomiet 98 in Heerhugowaard. Stichting Present bestaat al elf jaar en heeft zo'n 75 vestigingen door heel Nederland. Present draait op vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende doelgroepen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Het gaat om hulp binnen de eigen woonplaats; in dit geval Heerhugowaard-Langedijk. Helaas nam de vorige coördinator van Present eind september afscheid bij de Rozenlaan, maar sinds 1 oktober is er een enthousiaste nieuwe coördinator in dienst, Renée Rademacher. door Lisette Kreijger

Present biedt hulp bij grote, eenmalige klussen. Denk aan tuin-, behang- of schilderklussen. Soms gaan de vrijwilligers van Present naar een verzorgingstehuis om een stukje te wandelen met mensen in een rolstoel, gezellig een middagje te bloemschikken met de bewoners of om een high tea te houden in een seniorenclub. Iemand komt in aanmerking voor hulp van Present als hij of zij niet in staat is de klussen zelf te doen vanwege bijvoorbeeld invaliditeit, armoede, overspannenheid, een sociaal isolement of hoge leeftijd. Voorwaarde is dat deze persoon al ondersteuning krijgt van een maatschappelijke organisatie of instelling, bijvoorbeeld Evean, het GGD of het GGZ.
Die organisatie belt stichting Present Heerhugowaard/Langedijk door contact op te nemen met coördinator Renée Rademacher. Eén van de projectleiders komt dan langs om te beoordelen hoe groot de klus is, zodat er kan worden ingeschat hoeveel vrijwilligers er nodig zijn.

Vrijwilliger worden?

Stichting Present is altijd op zoek naar vrijwilligers (groepen, bijvoorbeeld vanuit een bedrijf, én individuen). Belangstellenden kunnen zich aanmelden als vrijwilliger(s) voor één dag, maar ook voor meerdere keren (de zogenaamde flexvrijwilligers). Neem hiervoor even contact op met Renée. Zij nodigt hen dan uit voor een gesprek. Ook heeft stichting Present altijd behoefte aan klusgereedschap. Dus iedereen die nog behangrollers en/of tuingereedschap heeft dat niet meer gebruikt wordt; schroom niet om het aan de stichting te doneren. Drink meteen gezellig een kopje koffie met Renée!
Meer weten? Renée Rademacher is bereikbaar via 06-20841262. Kijk ook eens op www.stichtingpresent.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries