Nieuwe locatie Stichting Present

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - Lange tijd maakte Stichting Present onderdeel uit van Trefpunt Rozenlaan in Heerhugowaard, maar ze is verhuisd. Vanaf 1 februari bevindt de stichting zich op een nieuwe locatie: Dolomiet 98 in Heerhugowaard. Stichting Present bestaat al elf jaar en heeft zo’n 75 vestigingen door heel Nederland. Present draait op vrijwilligers, die zich inzetten voor verschillende doelgroepen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Het gaat om hulp binnen de eigen woonplaats, in dit geval Heerhugowaard-Langedijk. Coördinator van Present is sinds oktober Renée Rademacher.
Present biedt hulp bij grote, eenmalige klussen. Denk aan tuin-, behang- of schilderklussen (de cliënt/hulpvrager dient wel zelf behang of verf aan te schaffen). Soms gaan de vrijwilligers van Present naar een verzorgingstehuis om een stukje te wandelen met mensen in een rolstoel, gezellig een middagje te bloemschikken met de bewoners of om een high tea te houden in een seniorenclub. Iemand komt in aanmerking voor hulp van Present als hij of zij niet in staat is de klussen zelf te doen, bijvoorbeeld vanwege invaliditeit, armoede, overspannenheid, een sociaal isolement of hoge leeftijd. Voorwaarde is dat deze persoon al ondersteuning krijgt van een maatschappelijke organisatie of instelling, bijvoorbeeld Evean, het GGD of het GGZ.
De organisatie belt de coördinator van Stichting Present Heerhugowaard/Langedijk. Eén van de projectleiders komt dan langs om te beoordelen hoe groot de klus is, zodat kan worden ingeschat hoeveel vrijwilligers er nodig zijn. Stichting Present is altijd op zoek naar vrijwilligers (groepen - dit kan ook vanuit een bedrijf zijn - en individuen).
Aanmelden als vrijwilliger(s) voor één dag, of voor meerdere keren (flexvrijwilliger)? Neem contact op met Renée via 06-20841262. Daarnaast heeft Stichting Present altijd behoefte aan klusgereedschap; behangrollers of tuingereedschap zijn zeer welkom. Kijk voor meer informatie op www.stichtingpresent.nl/heerhugowaard-langedijk.

Meer berichten
 

Fotoseries