Nieuwe speeltoestellen en werkzaamheden in Waarderhout

  Nieuws
Het eerste nieuwe speeltoestel, een stoere waterpomp, is reeds geïnstalleerd. (aangeleverde foto)
Het eerste nieuwe speeltoestel, een stoere waterpomp, is reeds geïnstalleerd. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Het speelbos van de Waarderhout krijgt deze maand twee gloednieuwe speeltoestellen. Een stoere waterpomp is net geïnstalleerd en het tweede speeltoestel, een spannend klimrek met boomhutten, komt medio juli.
Daarnaast starten half juli de werkzaamheden in de Waarderhout; Staatsbosbeheer gaat de waterhuishouding verbeteren. Oude waterlopen worden opgeknapt en verbonden door middel van nieuwe sloten. Samen vormen ze een nieuw, onafhankelijk waterstelsel. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit graafwerkzaamheden. De verwachting is dat het werk tot en met het einde van het jaar gaat duren. ,,Na deze werkzaamheden worden de paden, die nu slecht begaanbaar zijn, definitief opgeknapt", aldus boswachter Maartem Duinker. ,,Tot die tijd vragen wij uw begrip omdat de paden soms moeilijk begaanbaar zijn voor recreanten met kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen."

Make-over


Staatsbosbeheer maakt samen met de participatieraad en de gemeente Heerhugowaard plannen om de Waarderhout recreatief aantrekkelijker te maken, in het kader van de 'Make-over Waarderhout'. Zo komen er in de toekomst meer bankjes en recreatieve voorzieningen. De twee nieuwe speeltoestellen zijn onderdeel van deze make-over.

Informatieve rondleiding


Donderdag 26 juli geeft Staatsbosbeheer vanaf 19.00 uur een rondleiding door de Waarderhout, om te vertellen over de werkzaamheden van het Waterplan. Duinker: ,,We vertrekken vanaf het speelbos aan de Rustenburgerweg. Toegang is gratis, maar we vragen de mensen wel om zich van tevoren op te geven via waarderhout@staatsbosbeheer.nl." Dat is tevens het adres waar men vragen en opmerkingen naartoe kan mailen.
Blijf op de hoogte! Kijk op www.boswachtersblog.nl/noord-holland en www.facebook.com/DeWaarderhout.

Meer berichten
 

Fotoseries