'Alsof ze voor de televisie zaten' - Heerhugowaardse wint fotowedstrijd met grappig vakantiekiekje

  Nieuws
Regien Vijzelaar noemde haar prijswinnende foto van twee padden 'Muggenfeestmaal'. (Foto: Regien Vijzelaar)
Regien Vijzelaar noemde haar prijswinnende foto van twee padden 'Muggenfeestmaal'. (Foto: Regien Vijzelaar) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Met haar spontane foto van twee padden heeft hobbyfotografe Regien Vijzelaar uit Heerhugowaard een bijzondere prijs gewonnen. In de fotowedstrijd van National Geographic ging ze er in de categorie 'Dier' onverwachts met de juryprijs vandoor.


"Afgelopen zomer ben ik met mijn partner op vakantie geweest naar de Filipijnen", licht Regien haar foto toe. "We zijn beide natuurliefhebbers en vonden op het eiland Bohol een uniek stekje middenin de jungle waar we konden logeren in een treehouse. Tijdens een avondmaaltijd aldaar hoorden we af en toe het geknetter van de insectenlamp, maar we konden het geluid niet helemaal plaatsen. Toen we gingen kijken, vonden we daar de twee padden die zichzelf, alsof ze voor de televisie zaten, voor de lamp hadden neergezet, wachtend tot er een half verdwaasd insect terugviel na botsing met de elektrolamp. Het insect werd vervolgens smakelijk verorberd door een van de padden. Het was zo'n bijzonder en grappig gezicht dat we snel de camera erbij hebben gepakt om het tafereel vast te leggen."

Vleugje humor


Regien zond het plaatje in voor de prestigieuze National Geographic Fotowedstrijd en ging er prompt met de winst vandoor. De jury prees haar foto om de 'combinatie van de mooie belichting, het perspectief van de padden en het vleugje humor'. Niet slecht voor een amateurfotografe, die vooral foto's maakt voor de lol. "Misschien moet ik toch maar overwegen om een cursus te gaan doen. Het zou me nog ver kunnen brengen."
Benieuwd naar de andere winnaars? Bekijk ze op www.nationalgeographic.nl.
(Bron: NH, nieuwspartner van Rodi Media)

Meer berichten
 

Fotoseries