Vorig jaar won SVW '27 de Waard Cup; wie volgt hen dit jaar op?
Vorig jaar won SVW '27 de Waard Cup; wie volgt hen dit jaar op? ((Foto: Diane van den Broek/ archief))

Dubbel sportief feest in De Noord

  Sport

HEERHUGOWAARD-De NOORD - Met het duel tussen SVW '27 en Reiger Boys op veld A en de wedstrijd tussen KSV en WMC op veld C begint zaterdag 17 augustus om 18.30 uur een nieuwe editie van de Waard Cup. De serie oefenwedstrijden tussen de vijf Heerhugowaardse voetbalclubs wordt dit jaar gehouden op het fraaie complex van Hugo Boys. De vereniging uit De Noord viert dit jaar zijn 85e verjaardag; reden dus voor een feestje waar de Waard Cup een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Wie wordt de opvolger van SVW '27, die de spannende editie van vorig jaar op zijn naam wist te schrijven?

De titelverdediger mag die zaterdag gelijk twee keer aan de bak, want na de tweemaal 25 minuten tegen Reiger Boys, wacht vanaf 19.30 uur de confrontatie met Hugo Boys. Dinsdagavond 20 augustus zijn er weer drie wedstrijden op de planning: om 18.30 uur speelt Reiger Boys tegen Hugo Boys op veld A; op veld C treden SVW '27 en KSV tegen elkaar aan. Om 19.30 uur start op veld A dan de wedstrijd WMC-Reiger Boys. De beslissing valt zaterdag 27 augustus, als de laatste vier wedstrijden gespeeld worden. Om 18.30 uur spelen Hugo Boys en WMC tegen elkaar op veld A en is de wedstrijd tussen WMC en SVW '27 op veld C. Een uur later start op veld A Hugo Boys-WMC en op veld C KSV-Reiger Boys, waarna de winnaar bekend is van de Waard Cup editie 2019.

Reünie

Het toernooi om de Waard Cup leeft enorm bij de verenigingen; zowel de spelers als het bestuur kijken ernaar uit om tegen elkaar te spelen. Spelers kennen elkaar vaak ook van het zaal- of recreatievoetbal en zien de serie oefenwedstrijden dan ook als een reünie. Traditiegetrouw is het toernooi ook een uitgelezen kans voor de verenigingen om te kijken hoe ze ervoor staan in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Het evenement wordt afgetrapt met een gezellige borrel, muzikaal ondersteund door een dj, woensdag 17 augustus.

Burencup

Tegelijk met de Waard Cup spelen de handbalsters van Hugo Girls, met wie Hugo Boys zijn complex aan de Middenweg in De Noord deelt, hun eigen toernooi. De Noordender handbalvereniging bestaat dit jaar zeventig jaar en viert dat met de Burencup, een handbaltoernooi waar ook 'buurverenigingen' Tornado, KSV (beide uit Heerhugowaard), Con Zelo uit Waarland en Hollandia T uit Tuitjenhorn aan meedoen. De wedstrijden worden op dezelfde dagen gespeeld als die in de waard Cup: zaterdag 17, dinsdag 20 en zaterdag 24 augustus. Die laatste dag is er gedurende de hele dag een jeugdtoernooi (hand- en voetbal!). Aansluitend is er 's avonds een feestavond met een live band.

Wees welkom om het feest mee te vieren en de sporters aan te moedigen. Meer nieuws, info en het complete programma volgt op de Facebookpagina's van de Waard Cup, Hugo Girls, Hugo Boys, op www.hugoboys.nl en op www.waardcup.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries