Met een grote glimlach en vol trots passeren deelnemers aan de G-race het enthousiaste publiek.
Met een grote glimlach en vol trots passeren deelnemers aan de G-race het enthousiaste publiek. ((Foto: Stichting Tour de Waard))

G-Race: hoogtepunt van de dag

  Sport

HEERHUGOWAARD - Tour de Waard is een feest voor álle Heerhugowaarders. Dat motto onderstreept de organisatie van het Waardse wielerevenement al jaren met de G-race, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Cliënten van zorgorganisaties als Philadelphia en Esdégé-Reigersdaal mogen met hun eigen fiets - wat voor een dat er ook is - het parcours op om voor een enthousiast publiek hun rondjes te rijden. Het is een van de hoogtepunten van de dag!

Iedereen kan en mag meedoen in onze maatschappij, vindt de gemeente Heerhugowaard. Stichting Tour de Waard is het daar absoluut mee eens en voegde jaren geleden al de G-race toe aan het wedstrijdprogramma. Ze wordt daarbij ondersteund door Rabobank Alkmaar en omstreken, die in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen een enthousiast supporter is van initiatieven die mensen van alle langen van de bevolking samenbrengt. Of dat nu met een sportevenement gebeurt, zoals bij de Tour de Waard, of bijvoorbeeld met een culturele activiteit.

Ereronde
Voor mensen met een verstandelijke beperking is het overigens niet echt een wedstrijd, maar vooral een ereronde die ze mogen rijden door het centrum van Heerhugowaard. Daarbij worden ze luidkeels aangemoedigd en fanatiek toegezwaaid door familieleden, vrienden, bekenden, buren en begeleiders die langs de route staan. Elke deelnemer beleeft het op zijn eigen manier: sommigen zetten nog even extra aan om te laten zien hoe hard ze kunnen, anderen hebben vooral oog voor al dat blije publiek. Maar hoe je het ook beleeft, iedereen geniet met volle teugen en een dikke glimlach van dit voor Noord-Holland unieke evenement. En zowel de deelnemers als de toeschouwers kijken er al maanden naar uit.

Meer berichten
 

Fotoseries